Hovudside

Når Do Amaryllis Flower i California?

by Walther

Når Do Amaryllis Flower i California?

Amaryllis belladonna er en blomstrende plante i familien Amaryllidaceae. Det må ikke forveksles med sin slektning, Hippeastrum, som ofte kalles "amaryllis" og selges av millioner rundt helligdager desember. I California, Amaryllis belladonna vanligvis blomstrer i høst.

Særegenheter


Amaryllis belladonna, også kjent som belladonna lilje, trives i varme vinterklima som California, hvor det kan dyrkes utenfor. Bladene, som er lang og strap-lignende, utvikler ikke før etter at blomstene har dødd. Blomster stilker ikke dukke opp før lenge etter at bladene har dødd tilbake.

Blomstring


Når blomster vises i høst, de er trompet-formet og duftende i nyanser av rosa, hvit eller rød. Hver blomst er ca 4 inches lang, med mange blomster som vises for hvert 18-tommers-tall blomstrende stammen.

Betraktninger


Amaryllis belladonna må ikke forveksles med den urelatert Belladonnaurt, som noen ganger går under fellesnavnet "belladonna." Belladonnaurt er medlem av søtvier familien, med mye mindre blomster og blanke sorte bær. Deler av Belladonnaurt er giftige.