Hovudside

Hvordan å grave opp en Dahlia

by Walther

Hvordan å grave opp en Dahlia

Georginer er tilgjengelig i en rekke farger og størrelser. Faktisk noen georginer produsere blomster som er 1/2 tommers diameter, mens andre er en heidundrende 12 inches i diameter. Uansett hvilken type georginer du vokser, deres knollene er møre og i mange klima, typisk i USDA anlegget hardførhet soner 7 og under, er de beste gravd opp og lagres over vinteren.

Bruksanvisning


•  Vent til dahlia løvverk blir drept eller skadet av en frost i høst. Før dette, dine georginer er opptatt photosynthesizing sollys til energi og lagre den energien i sine knoller for neste år. Skjær toppen av, men la 2 til 3 inches slik at du vet hvor dine georginer er plassert.

•  Grav rundt klumper av georginer, ca 2 til 3 inches unna plantene. Grave ned ca 6 til 8 inches å fjerne så mye av knollene som mulig. Bruk en hage gaffel, som ikke vil skade røttene så mye som en spade eller spade ville.

•  Fjern forsiktig plantene fra jord ved å trykke ned håndtaket hagen gaffel tallet. Gjør dette rundt hele anlegget for å løsne jord til du lett kan løfte anlegget ut av bakken. Børste overflødig jord av.

•  Vask av de resterende jord med en hageslange. Vasking av jord anbefales kun for noen anbudet pære-lignende strukturer, og georginer er en av dem, ifølge University of Minnesota.

•  Tørk Dahlia knoller i en luftig sted i flere dager, men i direkte sollys. Pensle dem med pulverisert svovel når de er tørre og lagre dem i papirposer i et mørkt, kjølig område av ditt hjem, slik som garasje. Ikke la Dahlia knoller fryse. Plante på våren etter siste frost.