Hovudside

Om Caladium

by Walther

Caladium er en populær løvverk plante innfødt til Sør-Amerika. De har hjerteformede blader som varierer i størrelse fra noen få inches til et par meter. Caladium er en tuberous plante som kommer i ulike nyanser av grønt, hvit, rød og selv lavendel. På grunn av sine fargerike og store og dekorative blader Caladium fungerer godt i årlige hager, i potter eller langs gangveier. Men noen CALADIUM entusiaster dyrke disse tropiske planter innendørs som potteplanter. Som en potteplante, Caladium gir farge, men fordi disse plantene vanligvis gå sovende i høst, bør de lagres til våren.

Sortar


Det finnes mange forskjellige typer CALADIUM sortar. Men de fleste kan plasseres i en av to forskjellige og distinkte klassifikasjoner, fancy blad og lanse-blad. Fancy blad er ofte de mest funnet typer caladiums med bred, etterlater hjerteformede disse CALADIUM sortar gi et slag av farge og løvverk til alle typer floral landskapet. Men for ekstra tekstur lanse-blad sortar tilby mer i form av økt løvverk som ofte er mer slank eller scalloped langs kantene.

Forplantning


Siden Caladium er en tuberous plante de kan ofte kjøpes i tuber skjemaet under off season. Ifølge Botany.com, en online plante leksikon, dyrkere begynne å begynne CALADIUM knollene i løpet av februar og mars. Disse knollene er ofte sammensatt av en stor sentral tuber omgitt av mindre tuberous. Jo flere små knoller, jo mer løvverk anlegget produsere men ofte dette vil også føre til mindre blader. I generelle utseendet for store knoller å produsere store løvverk og mindre knoller vil produsere mindre løvverk. Mange barnehager og veksthus tilbyr også CALADIUM planter som potteplanter. Disse kan bli transplantert som enhver annen årlig.

Vilkår


Caladium er av natur en tropisk plante, men de tåler ikke fullt solen. For den beste i både farge og vekst CALADIUM planter foretrekker varme, fuktige forhold samt beskyttelse mot direkte sollys. Dette gjør vanligvis Caladium et flott alternativ for blomsterkasser, potteplanter skyggelagt fra direkte sollys eller en solrik region av huset. For gartnere, vokser Caladium fra knoller sørge bakken er varm før planting. Kjølige jordtemperaturer vil føre knollene å råtne tidlig. Selv Caladium er vanligvis dyrket for bladverket sitt, de blomstrer av og til. Trim blomstrer tilbake for å bevare anleggets energikilder for mer varig løvverk

Høsting og oppbevaring


CALADIUM knollene kan lagres for gjenbruk fra en sesong til den neste. Imidlertid, fordi disse er tropiske planter, er det viktig å grave opp knollene før utbruddet av kaldt vær. Som temperaturen synke til 65 grader C og under, er det viktig å få dem ut av bakken før råte setter inn. Vask knollene godt og tørk i et varmt og tørt sted. Prøv å holde tørketemperaturer mellom 70 og 80 grader F. Når knollene blir tørket, lagre dem på ca 70 grader C i et mørkt og tørt sted. På våren når bakken jord har nådd 65 grader F eller flere knollene kan plantes direkte i bakken.
Ifølge Guide-to-houseplants.com, CALADIUM planter dyrkes innendørs trenger vinter resten også. I løpet av høsten, la CALADIUM potteplanter til å dø tilbake. Gradvis redusere vann til anlegget går tørr. På denne tiden, lagre anlegget i et mørkt og tørt område, for eksempel en garasje eller ventilert skapet.

Vanlige problemer


Rot er et vanlig problem som forårsaker CALADIUM planter til å mislykkes. Inspisere knoller for noen tegn til råte før planting. I tillegg til å råtne skade, kan Caladium være utsatt for rot bladlus og melete bugs. Vanligvis begge disse infestations oppstå under tuber lagring og bør behandles før planting. Andre insekter kan angripe løvverk inkludert mealybugs, midd og whiteflies. Men selv om disse skadedyr kan etterlate skjemmende hull i bladverket, er omløpshastighet på CALADIUM bladene så rikelig at flertallet av skadedyr vil bli borte med døden og fjerning av infisert løvverk.