Hovudside

Liste over kjente blomster

by Walther

Liste over kjente blomster

Mens det er alltid en god idé å stoppe opp og lukte på roser, er det også verdt å ta deg tid til å nyte andre populære varianter av blomster. Med fristende dufter, vakre kronblader og evnen til å lyse opp et rom eller beile en elsker, blomster er en av naturens vakreste kreasjoner. Mange kjente typer blomster vokser naturlig i jorder og skog, og andre kan bli dyrket av de med grønne fingre.

Rose


Lenge assosiert med romantikk, roser har mange bruksområder utover dekorasjon. Rose slekten inneholder mer enn 100 arter av ville roser. Noen rosebusker er kjent som klatrere for sin tendens til å klatre opp vegger; de kan nå opp til 16 meter i høyden. Det er også mange farger av roseblomstrer, inkludert gul, hvit, rosa og rødt. Dyrkere har lenge vært cross-avl planter til å utvikle nye nyanser og varianter. Nyper, fruktene av busker, blir brukt i mat og kosmetiske produkter, som syltetøy og ansiktskrem, på grunn av sin høye vitamin C innhold. Også, roseolje er en populær parfyme og ingrediens i Midtøsten matlaging.

Fleabane Daisy


Det virker ofte som tusenfryd vokse omtrent overalt, og sannheten er, de gjør. Med over 26.000 arter, tusenfryd er medlemmer av Asteraceae familien, den største familien av planter i verden, og de vokser overalt fra Amerika til Australia. Løvetann tusenfryd er en av de mest kjente varianter, med et gult senter og hvite kronblader. Den gylne sentrum inneholder dusinvis av skive buketter, som er miniatyr blomster i en blomst. Løvetann tusenfryd trives med rikelig sollys, men er hardføre planter som tåler frost og kaldt vær.

Påskeliljer


Det er 13 separate klassifiseringer av påskeliljer, noen ganger kalt Narcissus blomster, og 40 til 200 arter. Blomstene vokser i en rekke farger, inkludert rosa, hvit og gul. De vokser fra de varme delene av Florida til kjølig kanadiske grensen, med de mest hardføre varianter i stand til å tåle frost. Pærene av påskeliljer inneholde et giftig stoff som holder dem trygt fra ekorn og andre skadedyr, og blomstene kan reprodusere ved kloning eller gjennom pollinering ved hjelp av insekter. Påskeliljer ta fem år å blomstre og slipp blomster når plantet fra frø, noe som gjør oppdrett av hybrider en langvarig prosess.

Forglemmegei


Den offisielle statlige blomst av Alaska, glem-me-nots er små, blå blomster som oppsto i New Zealand. Blomstene også vokse i Europa og Australasia og er medlemmer av den planteslekten Myosotis. En av 50 arter av blomster i denne slekten, glem-me-knop og søster varianter produsere flate, blå blomster som "vokser i en litt uryddig måte," i henhold til Flower Expert nettside. Forget-me-nots kan være både årlig og flerårig, med noen blomster å ta to år å fullføre sin livssyklus før han døde.