Hovudside

Ved å plante en Fig Tree?

by Walther

Ved å plante en Fig Tree?

Fikentrær, en type frukttre nå 15 til 30 meter i høyde, gjør det bra i sørlige deler av USA, for eksempel South Carolina, Georgia og sørlige California. Mer enn 700 typer av fikentrær eksisterer, selv om ikke alle vokse i USA Disse trærne vokser best i fuktig, godt drenert jord på steder med fullt solen. Den beste tiden å plante et fikentre avhenger av lokale vær og temperaturer.

Tidsramme


Planting tiden avhenger av beliggenhet og type tre som er plantet. Planting fikentrær om våren, fungerer best i de fleste steder, selv om høsten og vinteren fungerer også i varme områder som sjelden opplever harde fryser. Fikentrær dyrkes i containere bør plantes om våren, uavhengig av sted, i henhold til Alabama Cooperative Extension System.

Årsaker


I de fleste klimaer, plante fikentrær om våren gir tilstrekkelig tid for treets røtter å etablere seg før varmt sommervær kommer. I områder hvor harde fryser ikke forekomme i løpet av vinteren, varme temperaturer starte tidligere. Planting i sen høst eller tidlig vinter gir tid for treet å justere på disse stedene.

Planting


Sett fikentrær opp til 4 inches dypere i bakken enn de opprinnelig ble plantet i barnehagen for best resultat, foreslår Clemson Extension. Plante et fikentre så nær som fire meter fra en bygning gir beskyttelse fra rot skader fra insekter. Legge jord endringer som for eksempel kalk før planting hjelper nå den foretrukne jord pH mellom 6,0 og 6,5. Eldre fikentrær forbli sunn i tørke uten ekstra vann for så lenge som to uker, men nyplantede fikentrær trenger ca 30 liter vann per uke, fordelt på 02:58 applikasjoner. Mulching rundt treet holder gress og andre planter fra invadere roten området og absorbere næringsstoffer som trengs av treet.

Tips


Velge arter og sorter basert på lokale været for optimal vekst. Planting kalde hardføre sorter som Brown Tyrkia øker sjansene for vellykket vekst i mer nordlige steder. Pass på å ikke vanne den nylig plantet fikentre for sent i sesongen, stopper i høst å gi fikentreet tid til å herde seg før de kalde vintermånedene. Likeledes, ikke gjødsle din fikentre i høst, da dette fører til ny vekst, øker risikoen for frostskader på anbud, ny løvverk.