Hovudside

Hvordan lage Mini Drivhus for Kids

by Walther

Lage en mini drivhus for barna gir mulighet for dem å utforske planter og hvordan de vokser. Med litt planlegging og et øye for pedagogisk virksomhet, gir dette prosjektet rikelig rom for leksjoner designet rundt frø, miljø og prosessen med fotosyntese. Denne vinduskarmen drivhus laget av resirkulerte materialer er lett å ta vare på og støtter resirkulering også. Gjør ett eller flere i et par minutter tid og se dine ungdommer som de blir involvert i den voksende prosessen.

Bruksanvisning


•  Samle en to-liter brus flaske per barn. Fjern etiketten og suge flasken i varmt såpevann for å løsne den klebrige rester igjen av lim. Skrubb lett med en myk børste.

•  Bruke en permanent markør for å trekke en retningslinje rundt omkretsen av flasken 2 til 3 inches fra bunnen. Bruk en skarp kniv eller en saks til å klippe en glatt jevn linje rundt flasken. Kast bunnen. Trim kanten for å eliminere eventuelle skarpe kanter.

•  Fyll en 4-tommers anlegget potten med alle formål potting jord. Plante frø eller legge frøplanter i potten avhengig av ønsket mål. Plante frø gir muligheter til å utforske spiring og å identifisere unge frøplanter av blad type. Starter med frøplanter kjøpt i barnehagen gir muligheter til å lære riktig transplantere teknikker og skaper en umiddelbar drivhus fylt med planter.

•  Ta av lokket og plasser flasken over toppen av anlegget med klippekanten hviler inne i kanten av potten. Trykk ned litt for å forankre i jorda. Still drivhus på et sted som mottar filtrert lys som de sterke strålene fra sommersolen kan overopphetes flasken og skade plantene. Vann sparsomt bare hvis jorden blir for tørr.