Hovudside

Problemer med Ionization røykvarslere i høyereliggende

by Walther

Røykvarslere, mens nøkkelen i å gi advarsler om overhengende fare, kan frustrere og irritere husholdnings brukere når de svikte. Hyppige piper og falske alarmer kan føre til brukere ignorerer røykvarsler, ta ut batteriet eller kobler fra røykvarsler. De som i høyereliggende områder ofte ser de fleste problemer med ionisering røykvarslere.

Ionisering Røykvarslere


Røykvarsleren er beregnet på å plukke opp alle spor av en brann inne i en bygning; i ionisering røykvarslere, dette inkluderer påvisning av små røykpartikler 0,01 til 0,3 mikron. Ifølge National Fire Protection Association, er ionisering detektorer konstruert med to elektrisk ladede metallplater i kort avstand fra hverandre. En liten mengde av stråling som ligger mellom de to platene ioniserer luften og gjør det mulig for en strøm til å flyte fritt mellom de to platene. Når røyken kommer inn i detektorkammeret, røkpartiklene avbryte Ioniseringsprosessen, bryte den elektriske strømmen og sette av alarmen.

Ionisering røykvarslere er ideelle for å oppdage flammebranner, ikke ulmebranner. De er ideelle for plassering nær kjøkken, hvor flare-ups kan oppstå ofte, eller andre steder der plast eller gummi produserer svart røyk.

Vanlige problemer


Siden ionisering detektorer funksjon ved å registrere et beløp av røyk i luften, kan detektorer utløses hvis det er noe røyk i hjemmet. Sigarettrøyk, brenne røkelse, slukket lys eller røyk fra matlaging kan alle forårsake ionisering røykvarslere til lyd. Hvis du er på et høyere nivå, og disse problemene vedvarer, bør du vurdere å flytte detektoren til en posisjon hvor det er mindre utsatt for hverdags røyk.

Noen detektorer ofte svikte som følge av et lavt batterinivå. Dersom alarmen ofte Piper på en stor høyde, sjekk batteriet og prøve å erstatte det med et nytt batteri.

Høy Elevation Problemer


På grunn av mekanismen som er lagt inn i en ionisering røykvarsler, er det lett for røykdetektorer til å svikte ved høye temperaturer: kompositten av luften utløser falsk alarm, forårsaker hyppig Piper fra enheten. Lignende problemer oppstår i høy våtrom.

For å motvirke effekten ved høye høyder, bruker fotoelektriske røykvarslere i hjemmet ditt. Også vurdere å plassere både ionisering og fotoelektriske detektorer på en multicriteria detektor. Når detektorene er knyttet sammen, signalene er kryss-referert med hverandre og falske alarmer blir behandlet ut. Dette kan løse vanlige problemer og gi hjelp til dem frustrert med hyppig ionisering røykvarsler problemer.