Hovudside

Bugs som liker Dill Seed

by Walther

Bugs som liker Dill Seed

Crunchy frø av dill anlegget legge til en pikant bitt til salater, smørbrød, supper og pickles. I tillegg, når plantet i hagen, den fjærlett løvverk og Lacy, gule blomster legge til en dash av farge og tekstur til landskapet. Duftende, smak blader og frø tiltrekke seg et bredt utvalg av dyreliv til hagen, noen av dem er velkomne gjester, mens andre er uønskede skadedyr.

Skadeinsekter


Den sterke lukten og grov tekstur av dill blir off-putting til mange hage skadedyr. Insekter som persille ormen og gulrot snutebillen kan være en sporadisk problem. Skulle disse plagsomme bugs benyttet i en opptreden, bare spray dill planter med hvitløk-eller løk-flavored vann to til tre ganger i uken frem til insektene forsvinner.

Fordelaktige insekter


Fordelaktig insekter tære på skadedyr, slik som midd, bladlus og mealybugs. Deres tilstedeværelse i hagen holder pesky, plante-spise insekter i sjakk, noe som reduserer behovet for sterke insektmidler og plantevernmidler. Gunstige bugs, som lacewings, marihøner, hoverflies og snylteveps, trekkes til verkstedet av smaken og duften av blomster, blader og frø av dill anlegget.

Insektlarver


Dill er en favoritt mat av mange fargerike sommerfugl larver, eller sommerfugllarver, inkludert swallowtails og skippere. Mens larvene gjøre forbruker en betydelig mengde av løvverk, mange gartnere er villige til å tolerere skaden slik at de kan nyte tilstedeværelsen av vakre sommerfugler senere i sesongen.

Insektmidler


Påfør kommersielle insektmidler med forsiktighet. Mens mange produkter er gode for å bli kvitt bugs, har de ikke skille mellom nyttige insekter og alvorlige skadedyr og drepe dem alle. Dette reduserer effektivt antall pollinatorer i landskapet og kan følgelig innvirke negativt på produksjon av frukt, grønnsaker og bær. Det er bedre for plantene, omkringliggende dyreliv og miljøet generelt å bruke kraftige plantevernmidler bare når et alvorlig problem oppstår, og da bare på de berørte anleggene.