Hovudside

Informasjon om Oregon White Oak Trees

by Walther

Informasjon om Oregon White Oak Trees

Oregon hvit eik (Quercus garryana), også kjent som Garry eik, er en løvfellende løvtre innfødt til det vestlige USA og Canada. Som alle andre medlemmer av Quercus slekten (eik), er dette treet inkludert i Fagaceae (bøk) familie.

Beskrivelse


Oregon hvit eiketrær typisk nå en moden høyde på 50 til 90 fot. Den høyeste registrerte Oregon hvit eik steget opp til en høyde på 120 meter. Stammen, som i gjennomsnitt 2 til 3 meter i diameter, er dekket i tynne, grå-brun bark etset med furer som skiller brede rygger. Lange greiner strekker seg kraftig fra stammen, og skaper et majestetisk krone spredning av ca 126 meter i diameter. Oregon hvit eikeløv er dypt flikete med avrundede tips. Den øvre overflate er mørkegrønn og besitter teksturen av glinsende hud. Undersiden av disse bladene er en blek, fløyelsaktig grønn. I høst, grønne nyanser vike for strålende rødt og gull fargetoner. Fra mars til juni, disse trærne produserer slanke blomster kjent som rakler. Fra august til november, robuste eikenøtter ca 1,2 inches lang og 0,6 inches bred vises.

Range


Oregon hvite eiketrær er funnet i innlandet i Nord-Amerika stillehavskyst. Deres utvalg strekker seg fra Vancouver Island i Canada sørover til Los Angeles, California. Disse trærne vokser frodig på øyene i Puget Sound i Washington, så vel som i Willamette, Umpqua og Rogue River dalene i Oregon. De Klamath fjellene i det sørlige Oregon og Nord-California er også hjemmet til mange Oregon hvite eiketrær.

Klima og Habitat


Oregon hvite eiketrær trives i en rekke drastisk divergerende klima. De tåler temperaturer fra minus 30-116 grader Fahrenheit. De trives i både kule, fuktige maritime omgivelser og varme, tørre innlands daler, hvor det årlig nedbør varierer mellom 6,7 og 103,5 inches. Disse trærne foretrekker sure jordsmonn, samt full solen. De kan eksistere sammen med andre trær i bredbladet og barskog, eller stå alene i eng og beite.

Bruksområder


Oregon hvit eik treets eikenøtter gi en kilde til mat til mange skogs skapninger, inkludert bjørn, hjort, pocket jordrotter og gjengen. De er også spiselig av mennesker. Dette treet er saktebrennende tre er begunstiget for peis drivstoff. Det har også blitt brukt til mote gulv, møbler, gjerdestolper og andre trevarer.