Hovudside

Hvordan måle hardhet av Pool Water

by Walther

Basseng vedlikehold vil ofte kreve at du tar ukentlige målinger av kjemikalier i bassenget vann. En annen grunn for å teste bassengvannet er å måle "hardhet" av vann. Hardt vann i bassenget kan resultere i en opphoping av kalsium skalaer i bassenget. Kalsium vekter kan føre til buildups som begrenser vannstrømmen gjennom rør som går inn i og ut av vannfilter. Hvis dette skjer må du ta korrigerende tiltak for å hindre varig skade på bassenget eller filteret.

Bruksanvisning


•  Test bassengvannet for hardhet. Kjøp en test kit fra en pålitelig basseng leverandør. Følg produsentens anvisninger for å teste vannet.

•  Sammenlign bassengvannet testresultatene til diagrammet inkludert i test kit. I mange tester, vil en fargekodet diagram indikerer kalsium hardhet i bassengvannet, sammen med andre kjemikalier i bassenget. Riktig kalsium hardhet skal være fra 200 til 400ppm (deler per million).

•  Riktig høy kalsium hardhet ved å tappe litt vann ut av bassenget og legge mykere vann som en erstatning. Å tømme bassenget, slår ventilen på basseng pumpe til å filtrere eller hekkbølger og kjøre filteret i flere minutter. Tilsett vann ved å kjøre det gjennom et kalkfilter før slik at det å gå inn i bassenget.

•  Juster alkalitet å korrigere lavt kalsiumhardhet i bassenger. Alkalitet increaser eller decreaser vil sikre riktige nivåer i bassengvannet, noe som bør spenner fra 80 til 100 ppm.

•  opprettholde riktig pH-nivåer for lavt kalsiumhardhet. Legg pH increaser eller decreaser å sikre pH-nivået i bassenget er 7,2 til 7,8 til enhver tid.

Tips og advarsler


  • Bland aldri kjemikalier før du legger dem til bassenget.
  • Følg alltid produsentens anvisninger når du bruker basseng kjemikalier.