Hovudside

Slik Care for Bromeliaden Vriesea

by Walther

Bromeliads er en subtropisk blomst innfødt til Sør-og Mellom-Amerika. Med dette i bakhodet, kan du vokse bromeliads i ditt hjem under de rette temperatur- og fuktighetsforhold. Plantene kan vokse innendørs og utendørs, selv om de ikke tåler ekstremt kaldt vær veldig godt. Den Vriesea bromeliad vokser 2 til 3 meter høye som en potteplante. Blomstene kommer på senvinteren og vare i noen tid. Maksimere veksten av disse plantene med riktig pleie.

Bruksanvisning


•  Plant Vriesea i en 5- til 7-tommers potten som gjør det mulig for grunne røtter. Velg godt drenerende potting jord, slik som like deler torv, bark og grov sand. Den eksakte sammensetning er ikke så viktig som det faktum at det drenerer godt.

•  Vann planten med måte; bromeliads kan tolerere tørre forhold ganske godt. Vrieseas plantet i plast potter vil beholde mer fuktighet i jorda enn de plantet i leirpotter.

•  Plasser Vriesea hvor det vil få indirekte sollys. Direkte sollys er akseptabelt i vintermånedene.

•  Gjødsle annenhver måned med en allsidig gjødsel fortynnet med vann til ca 1/2 styrke. Spray litt på bladene for å hjelpe planten absorbere næringsstoffer.

•  Re-potten planten annethvert år for å skille de "valpene" fra "morplanten" som dør ett til to år etter blomstring. Bruk en gryte omtrent samme størrelse som før.

Tips og advarsler


  • Som de fleste bromeliads, foretrekker Vriesea varme temperaturer, ca 70 grader F. luftfuktighet på 40 til 60 prosent kan også hjelpe disse subtropiske planter vokse.