Hovudside

California Palm Tree Care

by Walther

California Palm Tree Care

Også kjent som ørken fan palm, er det California fan palm ("Washingtonia filifera") en subtropisk tre som vokser opp til 60 meter høye. Treet er preget av en tønneformet stammen, og grå-grønne vifteformede blader opp til 6 meter lange. California fan palm krever litt forsiktighet hvis dyrket i sitt opprinnelige område.

Beliggenhet


California fan palm er en ørken innfødte som vokser naturlig i hele den amerikanske Southwest, inkludert Baja, California, og Mexico. Treet kan dyrkes i USDA soner 8B til 11, ideelt sett på et sted med full sol eksponering. Flaten tåler temperaturer ned til 15 grader F, selv om det kan lide noen løvverk skade. Harde vinteren vær fører ofte midlertidig blad misfarging og skade. Håndflaten er bemerkelsesverdig tolerant av ekstrem varme.

Kultur


California fan palm er tilpasningsdyktig til et spekter av jordtyper, inkludert fattige, infertile jordsmonn. Treet tåler ekstremt alkalisk jordsmonn, selv de med en pH så høy som 9,2 Palme transplantasjoner godt når unge og når moden. Tørke tolerant, sjelden krever det ekstra vanning. Å produsere maksimal vekst, gjødsle i sommer med en slow-release gjødsel eller en gjødsel spesielt egnet for palmer.

Vedlikehold


California fan palm kalles noen ganger et underskjørt palm, takket være tørre, døde blader som henger rundt toppen av treet som et skjørt. Noen byer krever fjerning av de døde blader, som de er brannfarlige og ofte tiltrekke seg en rekke gnagere. Treet er lett formeres ved frø, og kan selv frø uten hjelp fra gartneren. Frø som spirer under treet kan bli en plage, og trenger stell til.

Problemer


California fan palm kan forårsake en rot under det som det faller frukt og blomster i overflod. Men i stor grad pest og sykdom gratis, kan skala insekter hjemsøke treet, spesielt når treet er ung. Fjern skala med vanlige anvendelser av hagebruk olje. Hvis vannes for ofte, eller vokst i dårlig drenering jord, er California fan palm sannsynlig at lider av soppsykdommer som stammen eller rot råtne.