Hovudside

Håndverktøy og skjæreverktøy for Laminat

by Walther

Laminater er tynne stykker av tre som er limt på toppen av sammensatte skogen eller billigere skogen. Hensikten er å gi synlig utseendet topp-end tre, men fortsatt i en rimelig prisklasse. Et annet begrep som brukes for laminater er finér. Prosessen med lamineringen er feste av finéren i veden.

Roller


Denne enheten anvendes for å rulle langs toppen av et laminat for å sikre at limet fester fast og boblene er fjernet. Den har et trehåndtak og en 1-tommers diameter gummivalsen ca 4 inches bred.

Hånd Klemmer


Hånd klemmer kommer i en rekke størrelser, avhengig av jobben. De er spent fast på laminatet etter at det er blitt festet. De drives enten ved å vri et håndtak eller klemme et grep. Grepet har et tannhjul i det og vil bare stramme ned til den møter komplett motstand. De er laget av tre, plast, metall eller en kombinasjon av disse. Pass på at du velger en som har en pute, slik at det ikke vil lage riper i laminat.

Scoring Cutter


Dette ligner en barberhøvel kniv med bladet i en vinkel. Det vil ha en tre- eller plasthåndtak. Hensikten med verktøyet er å være legemiddel gjennom laminatet ved å score den. Derfra kan det bare være popped av for hånd. Dette er et godt verktøy for plast laminater siden de ikke splintre som tre laminater.

Laminat Shears


Laminat hagesaks er designet for å kutte plast eller tre. De ligner saks i aksjon, men utformingen tvinger makt presse nedover. Dette gir kutteren mer kontroll over handlingen. På grunn av at hendene er tilbake, og den nedre overflate av saksene er flate, kan en renere snitt gis.