Hovudside

Er Alstroemeria Giftige til Cats?

by Walther

Er Alstroemeria Giftige til Cats?

Lyse blomster er den viktigste trekning av Alstroemeria planter. Disse hardføre stauder har blomster som ligner liljer, og legger til interesse og visuell kontrast til hager. Native til Brasil og Chile, er disse plantene dyrkes over hele verden og vises i cut-blomsterdekorasjoner. Til tross for deres behagelig utseende, Alstroemeria planter besitter giftstoffer som er giftige for katter.

Identifikasjon


Alstroemeria planter har rhizom grunnstammer med skudd som vokser rett opp fra bakken. Bladene er resupinate, vri forsiktig slik at undersiden av bladet ser ut til å være toppen. Blomstene vokser i skjermblomster på toppen av skuddene og vises i en rekke farger, inkludert hvitt, gult, rødt og lilla.

Toksisitet


"The Clinical Lærebok for veterinær Teknikere" identifiserer Alstroemeria planter som mildt giftige for katter. Den aktive toksin er tulipalin.

Symptomer


De viktigste symptomene på feline tulipalin forgiftning er gastrointestinale plager, inkludert diaré og oppkast, noe som støttes av American Society for Prevention of Cruelty å Animals. Giften kan også forårsake hudirritasjon fra uformell kontakt.

Advarsel


Hvis du mistenker at katten din lider bivirkninger fra å spise en Alstroemeria plante, kontakt veterinær omsorg umiddelbart.