Hovudside

Bloom Datoer for Apple Trees

by Walther

Bloom Datoer for Apple Trees

Home Orchard Society deler epler i fire grupper etter blomst dato. Fordi blomst tid for hver art er avhengig av hvor de er plantet, med epler blomstringen tidligere i varmere klima, eksperter ofte uenige om eksakt blomstrende tider av visse varianter.

Tidlig


Gravenstein er blant de tidligste epler, blomstringen i svært tidlig på våren i de fleste områder, etterfulgt av Double Red Macintosh, Macintosh, Ribston Pippin og Early Cortland. Tidlig blomstrende epler er vanligvis moden i midten av august til begynnelsen av september.

Mid-season


Mid-sesongen epler vanligvis blomstrer fra slutten av august til midten til slutten av september. Noen av disse variantene er spartansk, Paula Red og Akane. Mange av triploid, eller sterile, epler, for eksempel Jonagold, er midten til veldig sent bloomers og kan ikke telles på for pollinering.

Sent


Sene epler er generelt moden for innhøsting i midten til siste del av september til den første uken av oktober. Disse eplene inkluderer Roma, Enterprise, Fuji og Honeycrisp.

Veldig Late


I Northen stater, som Michigan og Wisconsin, Red Delicious, Golden Delicious og Grannny Smith er tre av de svært sent blomstrende epler. Disse epler tendens til å ha en søtere smak enn de tidligere blomstrende seg og er moden fra oktober til november.