Hovudside

Heksekost Fungal Disease

by Walther

Heksekost Fungal Disease

Den Heksekost er en sopp sykdom og som har vært kjent for å angripe en rekke trær inkludert hackberry og kakao. Denne sopp sykdom fikk sitt navn på grunn av måten det disfigures trærne den infiserer.

Symptomer for Hackberry treet


Den hackberry treet, når smittet, begynner å utvikle en rekke tynne kvister som vokser ut av enten gren eller en knute på grenen. Kvistene fortsette å formere seg før de er alle i en knyttede, tett gjeng på grenen av treet.

Symptomer for Cacao treet


Cacao treet er viden kjent for sjokolade den produserer. Heksekost sopp angriper pods av kakao, forårsaker pods ikke å produsere kakao bønner på grunn av de mange kvister det fører til å vokse på grenen der blomstrende knopper er.

Hvordan soppen Spreads


Den Heksekost sopp spres fra tre til tre ved å slippe sporer, som er overført av vinden. Når sporene lander på et nytt tre, tar det bare en anvendelse av vann for å aktivere dem.

Behandling


Det er ikke mye som vil bli kvitt denne sopp sykdom. Brenning klumper av infeksjon på grenene er bare en midlertidig løsning som soppen vil fortsette å spre og gjenbefolke på treet.

Forebygging


Plante et tre godt unna en infisert treet vil bidra til å beskytte den fra Heksekost sopp. Beskjæring treet regelmessig vil bidra til å kvitte seg med soppsporer, hvis de er på treet, og holde dem fra å spre seg. Avhende de beskjæres lemmer for å holde sopp fra å flytte tilbake på treet.