Hovudside

Er det greit å Mulch Summer Squash med gamle Straw?

by Walther

Er det greit å Mulch Summer Squash med gamle Straw?

Sommer squash (Cucurbita pepo) - om squash, kamskjell eller gul - produserer støtfanger avlinger av anbud frukt når det følger med nok sol og konsekvent fuktighet. Mens en klar eller plast mulch lagt over jorda før planting hjelper varme opp jorda for tidlig planting, en organisk halm mulch ikke bare ser innbydende ut som det holder ned ugress og opprettholder fuktigheten i jordsmonnet, men forbedrer jorda som det bryter ned. Ikke bare er det OK å mulch med gammel halm, er det foretrukket.

Straw vs. Hay


Hvis du ikke har brukt mye tid på en gård, kan du tenke halm og høy er utskiftbare - de er ikke. Straw er stilkene av høstet korn planter, vanligvis tørket til en lys gull og buntet i baller. Hay er kuttet gress og legume planter som brukes som dyrefôr. Det inkluderer målrettet frø hoder for å gi ekstra næring til dyr. Hay er grønnere og tyngre enn halm med finere stilker. Mulch med høy, og den finere materialet har en tendens til å matte, fylle hagen din med spirende frø. Halm er lys og luftig, og er generelt billigere enn høyet. Det er lett tilgjengelig på både gård forsyning og hagesentre.

Forbereder Straw Mulch


I motsetning til høyet, mens frø ikke er bevisst inkludert i halm, er det vanligvis et par etternølere å bli funnet - en grunn til at du bør kjøpe din høyet i høst å bruke som våren mulch. Noen streif frøene vil spire som du la den ute i løpet av høsten og vinteren, så den er klar til mulch din sommer squash i slutten av våren. La kjøpt halm i baller utenfor å bli våt og begynne å råtne - noen frøene vil spire, og med nedbryting prosessen i gang, hay binder opp mindre nitrogen i jorda er nødvendig for vekst av squash. Halm brukt som dyr sengetøy, spesielt i hønsebur, er en mulch som også inkluderer en kilde til nitrogen. Bruk den bare etter kompostering det for en sesong; ellers er det nitrogen så "hot" det kan brenne plantene dine.

Installere Straw Mulch


Når din hage jorda varmes til 60 grader Fahrenheit i slutten av våren, og du enten har sådd din sommer squash på plass eller plantet ut frøplanter, er det på tide å legge ned halm mulch. Ballene trekke lett fra hverandre med hansker. Påfør halm ved håndfull i fluffy, 3- til 6-tommers lag. Holde halmen tilbake fra bunnen av den tredje squash anlegg for å forhindre råte på stammen.

Fordeler med Straw Mulch


Den delvis råtnet halm mulch ikke bare gjør sitt grunnleggende arbeid med luke undertrykkelse og fuktighet bevaring, men har mange andre fordeler fremfor andre mulch alternativer. Fordi det er lett og ikke pleier å matte ned mot jorda, gir det mulighet for luftsirkulasjon som oppfordrer sunnere røtter. Ifølge Austin (Texas) Økologiske Gartnere, halm tiltrekker seg også edderkopper, som beiter på mange hage skadedyr, og frastøter bladlus, en spesiell skadedyr av sommer squash. En av de største fordelene er at når det er tid for ny mulch, kan du ganske enkelt til det inn i hagen din til å legge til organisk materiale eller rake det i komposthaugen med annet organisk materiale for å fullføre nedbrytning næringsrik kompost.