Hovudside

Hvordan å rengjøre og vedlikeholde Flute

by Walther

En fløyte er et delikat instrument som må rengjøres nøye og pliktoppfyllende. Din fløyte lydkvaliteten kan bli påvirket av hvor godt du vedlikeholde og rengjøre den. Hvis du rengjør innsiden av fløyte hver gang du spiller det, kan du maksimere sin spillbarhet og minimere reparasjoner.

Bruksanvisning


•  Sørg for at du rengjør fløyte etter hvert spille økt. Når du blåser inn din fløyte, fuktighet fra munnen holder seg til innsiden av instrumentet, som kan ruste og ødelegge det dersom det ikke fjernes omgående. For å starte, må du ha en rengjøring stang, en lang metallstang med et bredt hull i den ene enden. De fleste fløyter og fløyte tilfeller komme med en slik stang, men hvis du trenger en, kan du lett finne en på din lokale musikkbutikk.

•  Tre en ren klut gjennom hullet i stanga. Mange musikkbutikker selger spesielle myk klut for dette formålet, men hvis du ikke har en (og ikke ønsker å kjøpe en), kan du bruke en ren, tørr lommetørkle eller andre lignende størrelse kvadratet av klut. Dersom duken er lang, må du kanskje å kaste den før du setter den gjennom hullet.

•  Pakk kluten rundt stangen, og pass på at enden av stangen hvor hullet er dekket av duken så mye som mulig. Holder stangen slik at hånden er sikre bunnen av duken mot stangen.

•  Bryt din fløyte ned i sine tre sammensatte deler. Det er en god idé å vente til du har trinnene ovenfor fullført før du tar din fløyte hverandre, fordi rest spytt kan ofte samle inn bassenger inne fløyte, og du vil ha din renhold implementere forberedt slik at spytt ikke dryppe overalt! Rengjør først hodet joint (den delen med hull som du blåser over til å produsere musikk). Sett stangen helt inn i hodet felles og deretter flytte den inn og ut, og vri håndleddet litt for å sikre at hver plass inne i leddet blir rengjort. Deretter rense kroppen (midten, og største, avsnitt) og til slutt fotleddet (den mindre ende ledd) på samme måte.

•  Du kan også rengjøre utsiden av fløyte med en fuktig klut. Utvendig rengjøring trenger ikke å bli utført etter hver bruk, men bør gjøres jevnlig for å sikre at fløyte er fortsatt i god stand. Tørk utsiden av fløyte ned, først med en fuktig klut og deretter med en tørr klut. Ingen såpe er stadig pålagt å rense en fløyte, og for innvendig rengjøring, bør kluten alltid være tørr. Deretter plasserer fløyte tett tilbake i sin sak.

Tips og advarsler


  • Mange musikkbutikker tilbyr spesifikke fløyte rengjøring og vedlikehold av verktøy, inkludert rengjøring stenger, rengjøring kluter og "fløyte flagg", som er laget spesielt for rengjøring av innsiden av en fløyte. Sjekk din lokale butikk for mer informasjon.
  • Ikke ta på tastene når du tar dine fløyte leddene fra hverandre eller å sette dem sammen. Hvis du knuse tastene nede med hendene og vri bitene i hverandre eller fra hverandre, kan du bøye, deformere eller bryte dem. Hold fløyte stykker av sine mer solide deler når du montere eller demontere fløyte for å unngå å måtte erstatte nøklene.