Hovudside

Ulemper av mekaniske festemidler

by Walther

Ulemper av mekaniske festemidler

Fordelene med festene, av natur, står i forhold til hva du sammenligner dem til. Det er mange kategorier og typer festemidler. Det er til og med mange typer av mekaniske festemidler, men de fleste mekaniske festemidler er avhengig av friksjon og spenning for å skape en mekanisk binding, som i en mutter og bolt. Ulemper for mekaniske festene er ofte sett i programmer som bruker andre typer festesystemer.

Svakheter


Mekaniske forbindelser som mutter og bolt programmer og tung maskin skruer kan være utrolig sterke forbindelser. Men er de egentlig svakere enn kontinuerlig metall. Sammenligne den til en sveiset skjøt. Smeltet stål, for eksempel, vokser sammen til ett sammenhengende stykke. Det er ingen tråder å kle. Vibrasjoner kan ikke løsne det, og stress er mindre sannsynlig å bryte en riktig utført sveis enn en bolt.

Vanskeligheten gjenfesting


En fordel med mekaniske festemidler er evnen til å bli festet, og deretter gjenfestet. Dette kan være en ulempe, også - spesielt for enkelte typer mekaniske festemidler. Motorer, for eksempel, er fulle av bolter som er tidkrevende å fjerne og retorque. Selv om andre mekaniske festeanordninger, for eksempel spennene funnet på skistøvler, kan fremskynde festing og gjenfesting.

Tvunget Precision


De fleste mekaniske festemidler er svært presise, vanligvis bestående av en maskin-gjenget sylinder og maskin-gjenget bolt-akselen. Dette er en ulempe når du trenger en mer "omtrentlig" tilkobling. For eksempel, mange motorsykkel tank poser bruker kraftige magneter. Magnetene kan du sette tanken bag på tanken og den holder den fast, uansett hvor du plasserer den, men ikke så hardt at du ikke kan trekke den av med en liten slepebåt.

Korrosjon


Den midlertidige parring av metalloverflater - på tross av en presisjonsform - er fremdeles utsatt for korrosjon, oftest jernoksyd, vanligvis kjent som rust. Det er lite bruk i å ha en midlertidig mekanisk forbindelse hvis det blir permanent rustet sammen. Hvis det skjer, mister du fordelene med mekanisk forbindelse, uten fordelene ved en sveiset eller annen slags tilkobling.