Hovudside

De beste trærne til anlegg under kraftlinjer

by Walther

Kanskje den viktigste faktor når du velger trær til anlegg under kraftledninger er størrelsen. Avhengig av høyden av kraftledninger, trær som vokser svært høye når modne har potensial til å nå de kraftledninger og forstyrre dem. Nettselskapene som administrerer og vedlikeholder kraftlinjer vanligvis har et program for vegetasjonskontroll. Dette betyr vanligvis periodiske anvendelser av ugressmidler og noen ganger trimming å holde trær forstyrrer linjen

En rekke trær som ville være egnet, i forhold til størrelse, for å plante en del av kraftlinjer. Andre hensyn inkluderer jordtype, jordfuktighet og ytterligere site egenskaper som kan påvirke treet vekst.

Red cedar


Red Cedar er en eviggrønn som ikke er spesielt høy når moden. På et område med optimale vekstforhold, kan dette treet nå 60 meter eller kanskje mer, men det er vanligvis kortere. På en gjennomsnittlig område, spesielt en med relativt dårlig jord, kan den røde sedertre gjøre det bra, men ikke vokse seg høy. Det kan gjøre et godt valg for å plante en del av kraftlinjer når grunnforholdene er relativt tørt og ikke veldig fruktbar.

Flekkete or


Spettet or er en busk som kan bli små-tre størrelse, og det er et annet godt valg for under kraftledninger. Spettet or tilpasser seg godt til våte områder, så det er et godt tre for områder under kraftlinjer som forblir fuktig.

Blomstring Dogwood


Det velkjente og ofte vakker blomstring Dogwood kan være et godt valg. Den har en begrenset høyde og den ekstra fordelen av attraktive blomstrer om våren. I motsetning til den røde sedertre --- et tre som krever mye sollys --- den blomstrende Dogwood vokser ofte der det blir mye skygge. Det er en tilpasningsdyktig treet, skjønt, og kan gjøre det svært bra i et åpent område.