Hovudside

Hvordan ta vare på Dahlia knoller

by Walther

Georginer kommer i alle farger, men blått, med 12 forskjellige blomster former og størrelser. De varierer i høyde fra 1 til 7 meter. Georginer vokse fra pærer eller knoller som må løftes på høsten i områder som har kalde våte vintre. Soner 7 og 8 kan overvintre Dahlia knoller i bakken ved bioklipp tungt med halm eller strimlet bark. Overvintrende Dahlia knoller eller knoller er ikke vanskelig når du har et system på plass. Det tar flere timer å forberede en dahlia pære for lagring. Hvis du har dårlig tid midlertidig lagre pærer i et mørkt og kjølig sted til du har tid til å forberede dem på riktig måte.

Bruksanvisning


•  Stopp vanning georginer i midten av høsten eller 1 til 2 uker før den første frosten dato.

•  Tillat frost å wilt eller delvis drepe grønne.

•  Beskjær tilbake visnet blader og stilker til 6 inches. Vente 1 til 2 uker før grave opp Dahlia pærer. Leaving pærene i bakken oppmuntrer dem til å gå i dvale.

•  Grav opp Dahlia knoller med en håndsparkel. Ikke kutt eller skade pærer. Kast pærer som er myke eller synes råtnet. Sunn pærer er fast å ta på og en jevn brunfarge eller brunlig farge.

•  Bruk en myk børste til å fjerne så mye jord som mulig. Plasser løkene i et solrikt sted og la dem tørke i 4 til 5 timer. Pensle pærene igjen for å fjerne tørket jord.

•  Trim opp dahlia pære ved å fjerne røtter med en skarp kniv eller beskjæringssakser. Skjær bladene og stilkene til 1-tommers over øyet (stedet hvor knoppene dukke opp).

•  Divide Dahlia knoller nå hvis det er nødvendig. Pæren bør deles hvis den opprinnelige pære er omgitt av mindre pærer eller vekster. Hver brikke må man to øyne (stedet hvor veksten kommer ut). Øynene er vanligvis finnes på et høydedrag som går langs toppen av pære. Bruk en skarp kniv til å dele pære snarere enn å bryte stykker av.

•  Etiketten Dahlia knoller ved å skrive variasjonen på pære selv med uutslettelig blyant eller legge plast plante bånd til stammen.

•  Fyll en pappeske eller plastbeholder med en 1 til 2-tommers lag av lett fuktet hagebruk sand, sagmugg eller torvmose.

•  Legg et lag av Dahlia pærer på den fuktede materialet. Pærene skal bli stevnet, slik at de ikke kommer borti hverandre. Dekk med ytterligere 1 til 2 inches av fuktet materiale. Fortsett lagdeling denne måten til beholderen er full. Det øverste laget av Dahlia knoller bør være dekket.

•  Plasser beholderen i en kjeller, garasje eller uthus hvor temperaturene forblir mellom 40 og 50 grader F.

•  Sjekk dine Dahlia knoller månedlig. Hvis pærene vises råtnet de er for kald og våt. Fjerne pærene, bruk en skarp kniv til å skjære bort råtnet seksjoner (husk å la en til to øyne per pære) eller forkaste pære, la tørke over natten, bruke ny fuktet sand, sagmugg eller torvmose og en ny beholder til å lagre dem . Sett i et varmere sted. Innskrumpet pærer mener de er for varmt eller tørt. Dryss med vann og legg i en kjøligere sted.

•  Plant Dahlia pærer 1 til 2 uker før den siste frost dato i ditt område. Undersøke pærene før planting. Kast pærer som har råtnet over vinteren.

Tips og advarsler


  • Du kan også bruke flere ark med avis til separate Dahlia knoller i sin container. Bruk svart avispapir bare og ikke fukte paper.If du har mye av Dahlia knoller og ikke ønsker å identifisere hver enkelt pære: stikke hull i en stor plastposen, fyll 1/3 til 1/2 av posen med fuktet torvmose, legge pærer av samme utvalg til posen. Tett plastpose og legg i en papirpose eller svart plastbeholder (for å utelukke lys) butikk på 40 til 50 grader. Dette er ikke den beste måten å lagre Dahlia knoller som du kan miste en hel pose full av pærer til sopp eller mugg i stedet for 1-2 individuelle pærer.
  • Vær forberedt på å miste noen av dine pærer å råtne eller dehydration.Mice finne Dahlia knoller velsmakende. Hvis du har mus i området du lagrer dine Dahlia knoller linje beholdere med et finmasket nett (husk å dekke toppen også) for å hindre mus fra fest på dine pærer.