Hovudside

Hvilke deler av landet Grow Soyabønner?

by Walther

Hvilke deler av landet Grow Soyabønner?

I USA, 77400000 dekar jord består av soyaproduksjonen, noe som gjør det mer enn en $ 38 milliard industrien i landet, som i 2010. Soyabønner er belgfrukter som er høy i protein og ofte serveres som snacks referert til som edamame eller brukes til å lage matvarer som soyamelk og soyasaus. Soyabønner er også brukt til å lage industriprodukter som såpe, kosmetikk og selv bio-diesel. Mens soyabønner er innfødt til Asia, tar 55 prosent av verdens soyaproduksjon sted i USA.

Iowa


Iowa er staten ansvarlig for å produsere de fleste soyabønner i USA. Som i 2010, staten produsert 496 millioner bushels av soyabønner. Soyabønner er den nest største avling vokst i USA. Avlingen vanligvis sådd om våren, spesielt i mai og juni. Podding deretter finner sted i juli og august, etterfulgt av innhøstingen som starter i slutten av september og kan vare til november.

Vesten


Andre stater i Midtvesten har fulgt Iowa i voksende soyabønner, noe som gjør Vesten den største regionen for soyaproduksjon i USA. I tillegg til Iowa, store produsenter av soyabønner i Midtvesten er Nebraska, Illinois, Indiana og Ohio. Illinois er den nest største produsent av soyabønner i USA med 466 millioner bushels produsert i 2010. Minor produksjon av avlingen finnes også i stater som Michigan, Wisconsin, Minnesota, Sør-Dakota og North Dakota.

Mississippi Delta


Mississippi Delta-regionen er den nest største soyaproduserende region i USA. Stater som Arkansas, Mississippi og Louisiana oftest følger samme planting mønster som Midtvesten, planting på våren og høsting i høst. Men bøndene i Mississippi-deltaet har en tendens til å plante avlingen litt tidligere på våren - mellom april 5 til 20 april - og høste soyabønner fra september 15 og 30. november med 2006, Mississippi hadde mer enn 1,67 million dekar av soyaproduksjon.

Atlantic Coast


Minor soyaproduksjon kan også bli funnet langs Atlanterhavskysten av USA, spesielt i stater som Nord-Carolina, South Carolina, Georgia, Pennsylvania og Virginia. Disse statene oftest følger samme planting, podding og høsting tidsplan som Midtvesten. Soyabønner i disse statene er vanligvis dyrkes i de østlige kystområdene i statene.