Hovudside

Om amerikanske Persimmon Trees

by Walther

Den amerikanske persimmon treet er innfødt til USA, som produserer nyttig tømmer og en frukt som ligner en liten, gylden plomme. Frukten av persimmon var populær blant indianere, som brukte den til å lage puddinger, cornbread, velling og selv brygget det for øl. Persimmon treet er lett å dyrke, krever lite stell. Når det begynner å bære frukt, vil den fortsette å gjøre det i 50 år eller mer.

Beskrivelse


Også kjent som Diospyrus virginiana eller possumwood, er den amerikanske persimmon treet en innfødt løvfellende frukttre som vokser til å bli 30-70 meter høy. Treets bark har blitt beskrevet som likner alligator skjule. Treets små hvite blomster er vanligvis skjult av 4-tommers lange mørkegrønne blader og falle av å bli erstattet av lys-oransje frukt. Persimmon vokser best i USDA sone 5 til 9; imidlertid er det noen varianter som kan dyrkes i sone 4.

Mat Source


Navnet for slekten av den amerikanske persimmon betyr "frukt av gudene." Men for generasjoner har persimmon hatt et rykte for å være bitter når den ikke er moden. Som kaptein John Smith av Jamestown observert, "Hvis ikke moden, vil det trekke en manns munn awrie med mye pine." Frukten er fullmoden når det myker og huden rynker; den kan inneholde opp til 30% sukker. Persimmons er en favoritt for mange ville fugler og dyr; å unngå å ha dem spist av dyr, plukke frukt så snart de begynner å mykne og sette dem på en hylle i vinduet for å fullføre modning. I sin unripened tilstand, er frukten giftig for dyr.

Tømmer Bruk


Tre fra den amerikanske persimmon er en tett, hardt treverk i ibenholt familien. Den brukes til å lage golf klubb hoder, billiard cue pinner, skyttelbussene, treklubber og håndtakene på mange verktøy.

Prydplante


I tillegg til å være et fruktbærende tre, med sine hengende blader, delikate klokkeformede blomster og interessant-mønstrede bark, er den amerikanske persimmon et populært valg for en dekorativ beplantning. Blomstene også gi en kilde til nektar for honningbier. I høst, bladene skifter til en lys gyllen. Det er en hardfør treet og tilpasser seg ulike jordsmonn og lys, selv om den gjør best i solen. Sende ned en dyp springen rot gjør treet motstandsdyktig mot tørke.

Dyrking


Kjøpe amerikanske persimmon saplings lokalt eller ordre fra planteskoler som Oikos treet Corps. Det er vanskelig å bestemme kjønn på persimmons; Hvis du ønsker å høste frukt, kjøpe 10 til 12 stiklinger. På grunn av den dype trykk rot, mindre saplings er lettere å plante. Persimmon treet vokser også fra sine frø.

Velg et område for persimmon som får rikelig med sollys og har god jord som har blitt beriket med generøse mengder organisk materiale. Holde treet vannrik for de første årene. Hvis persimmon blir plantet fra et frø, plante det i høst og holde jorda fuktig å hjelpe spiring. Persimmons har få problemer med sykdommer eller insekter. Når etablert, vanligvis bærer det frukt i løpet av 6 til 8 år.