Hovudside

Typer av Bush Beans

by Walther

Bønner er medlem av legume familien, som også inkluderer erter, alfalfa og peanøtter. Bønner er en vanlig grønnsak dyrkes i hjemmet hager. Busken Bean er den ikke-klatring rekke bønne familie vanligvis kjent som enten streng, snap eller grønne bønner, og er blant de vanligste hagegrønnsaker. Bush bønner trenger ikke så mye hage plass, og de krever ikke espalier av stangen bønne. Gartnerens preferanse ofte avgjør som dyrkes. Bean pod, vegetabilsk dannet fra blomsten av anlegget, er ofte høstet og glefset eller skåret i omtrent 1 cm biter for matlaging og forbruk.

Grønn


Grønne bush bønner er den mest dominerende utvalg av strengen, snap eller grønne bønner. Noen av de grønne varianter av bush bønner inkluderer den blå sjøen, med 6 1/2 tommers pods og roma 2 som har fem-til-7-tommers pods. Busken Kentucky rart produserer bønner i ca 57 dager med flate, lange sølv-grønne pods forhold til de mer grønne pods av andre varianter. Derby er en annen 57 dagers modning bush bønne som er veldig produktive.

Gul


Gule eller voksbønner er en annen rekke bush bønner. Gullrushet variasjon er en tidlig bønne som produserer rette pods måler ca 5 1/2 inches i lengde og er gyllen gul i fargen. Den sprø besitter avrundede pods som måler ca 7 inches lang og er gul i fargen. Annen enn fargen bønnene er lik andre varianter.

Lilla


Det er en rekke bush bønner som er lilla i fargen. Den kongelige burgunder modnes i ca 51 dager med 6-tommers lange dype lilla pods. Dette mangfoldet etablerer en tettvokst busk, produktive med bønner og gjør det bra i kjøligere forhold. Bønnene er lik andre varianter, annet enn fargen.

Lima


Lima bønner er også tilgjengelig i både bush og pole varianter. Den lima bønne krever en lengre vekstsesong enn standard grønn snap bønner som gjør den ideell for hager i varmere klima. Lima bønner er også kjent som smør bønner. Typer av bush lima bønner inkluderer Eastland, Dixie butterpea, Jackson rart og cangreen. I noen tilfeller lima bønne er høstet fra pod for forbruk. Bønnene er større, og danner en større pod enn de andre variantene.