Hovudside

Hva er den enkleste plante å vokse innendørs?

by Walther

Hva er den enkleste plante å vokse innendørs?

Med sin evne til å vokse i nesten alle lysforhold og toleranse av tørr jord, er pothos den enkleste potteplante å vokse. Det er en Vining plante kjent botanisk som Epipremnum aureus.

Identifikasjon


Pothos produserer lange, etterfølgende stilker som nå 8 meter lang eller mer. Glanset, hjerteformede blader er 3 1/2 inches lang med 5 inches bred ved forfall. Noen varianter er spraglete. Pothos er innfødt til Salomonøyene, ifølge University of Florida.

Spesifikasjoner


Pothos vokser godt i hengende kurver og i små beholdere klatring opp en oppreist støtte, for eksempel en mose pol. Vintreet kan også trenes til å vokse over overflater som vegger.

Typer


Vanlige Pothos varianter er Golden Pothos, som har grønne blader og gule vekslande, og Marble Queen, som har grønne blader marmorert med hvit. Grønn Genie er en kompakt plante med blader som er 2-2 1/2 inches bred med 3 til 4 inches lang.

Krav


Pothos kan ta lav til sterkt lys. Det krever vanning når de to første inches av jord har tørket og kan vokse i en hvilken som helst type plantejord. Gjødsling er nødvendig bare to ganger i året.