Hovudside

Slik Care for en Striped Corn Plant

by Walther

Stripete mais anlegg (Dracaena fragrans Massangeana) er en dramatisk tropisk plante med lange, buede bladene vokser fra en solid stokk stammen. Hver lanse-formede blad er merket med en gul stripe kjører lengde fra basen til spissen. Stripete mais anlegget er verdsatt ikke bare for sin attraktive løvverk, men for sin evne til å trives i en rekke vekstforhold med bare minimalt med omsorg. Ved forfall, kan stripete mais plantene nå imponerende høyder opp til 10 fot.

Bruksanvisning


•  Plant stripete mais plante i en solid, bred bunn container fylt med en god kvalitet, godt drenert jordløs potting blanding. For å teste drenering kvaliteten på potting blanding, presse en liten mengde av blandingen i håndflaten. Hvis potting blandingen klumper bestemt, legge en håndfull perlite eller grov sand for å bedre drenering.

•  Plasser stripete mais anlegg i moderat til høy lys, men unngå direkte sollys. Et sted i nærheten av et vindu med en vestlig eller østlig eksponering fungerer godt. Du kan også plassere stripete mais fabrikk nær et lyst vindu dekket med en ren gardin. Romtemperatur er fine.

•  Vann stripete mais plante når jorden føles litt tørr. Vanne planten sjenerøst inntil vannet drypper gjennom dreneringshull, så la anlegget til avløp. La alltid jord å bli litt tørr før vanning, som stripete mais anlegget kan råtne i soggy, dårlig drenert jord. La vannet sitte ute over natten slik at fluor til å spre, som fluor i vannet kan føre til tips for å bli brun.

•  Fôr stripete mais plante annenhver uke, ved hjelp av en vanlig potteplante for innendørs planter. Eldre anlegg dra nytte av en ukentlig fôring i løpet av våren og sommeren, tilbake til en annenhver uke timeplan i løpet av høsten og vinteren.