Hovudside

Best Apple & Peach Trees for Nord-California

by Walther

Best Apple & Peach Trees for Nord-California

Med tusenvis av fersken og mer enn 6000 varianter av epler --- varianter 250 Red Delicious eple alene --- plukke trær for din frukthage kan være litt overveldende. Ikke bare ta noe fra hagen delen av rabatt butikken nedover veien. Først, sjekk ut din lokale California Landbruk Extension Service kontor. Det kan hjelpe deg å velge hvilke sub-varianter av disse standard eple og fersken varianter vil vokse best i din region of California.

Standard eplesorter


Fuji varianter er en søt utvalg som lagrer godt. De trenger sollys og kjølige temperaturer og er gode pollinatorer for andre eplesorter. Gala eple er en tidlig-sesongen, mellomstore, gult til grønt utvalg med god smak som kan dyrkes med Golden Delicious varianter uten cross-pollinerende. Golden Delicious trær produserer en stor gul til grønn frukt som lagrer godt, men er lett blåmerker. Granny Smith eple, en annen grønt til gult variasjon, er skarp og syrlig hvis høstes tidlig. Høstet senere, Granny Smiths er mer søt. Gravensteins er en middels stor grønn-gul eple med røde striper. De er best når de er helt moden og lage gode paier og sauser. Gravensteins butikken og skip dårlig og ikke krysspollinerer; deres pollen er sterile.

Red Delicious epler er solid rød; noen kan ha lysegrønne striper. De har en mild smak, lagre godt og gjør godt å spise epler. En annen røde varianten, Roma Beauty, kommer i flere stammer, inkludert Taylor and Law. De produserer senere i sesongen og krever beskjæring for maksimal planteproduksjon. Roma Beauties er gode bakervarer epler. Den Jonagold, en Jonathan / Golden Delicious hybrid, produserer en skarp, saftig gul frukt som passer for nesten alle formål. Braeburn varianter produsere store sen-sesongen avlinger. Frukten er skarp og syrlig, men mindre syrlig enn mange andre grønne epler. Modne Braeburns er grønne med en mørk rød blush og lagre godt.

Ikke-standardiserte eplesorter


Noen varianter av epler er ikke så pen, produktiv eller så høy kvalitet som standard varianter, men modnet i bakgården de kan spises rett av treet eller kuttet opp i paier. Vista Bell og Paulard produsere en hvit i kjøttet frukt som lagrer godt. Jerseymacs er store og røde, som ligner på en Macintosh, men fastere. Akanes ligne Jonathans, men modnes tidligere og gjøre gode juice eller frisk frukt. Mens Jonathans er ikke spesielt godt egnet til Nord-California, Akanes er. Den Jonamac fanger søt-syrlig, saftig kvaliteter av Jonathan, men fargen er lysere, og det har en lengre holdbarhet.

Sykdom motstandsdyktig eplesorter


Enterprise epler produsere store, skarpe, sykdom motstandsdyktig frukt i områder der eplesykdom kan være et problem. Frukten er mørkerød i løpet av en gul-grønn bakgrunn. Den Florina variasjon motstår eple skabb og produserer en rødlilla, søt og syrlig frukt sent i sesongen. Frihet og Goldrush trær er også sen-sesongen varianter som produserer store frukter. Friheter er mer mild i smaken, mens Goldrush trær produsere en syrlig frukt. Pristine er en terte gul utvalg som motstår skabb, Pærebrann og mugg.

Jonafrees er en mid-season produsent med en ujevn farge, men har en ganske fin smak når moden. Liberty varianter er noen av de beste av de sykdomsresistent epler, produsere en tung avling med stor stripete frukt hvis tynnet tidlig. Prima, Red Gratis og William Pride er alle tidlig sykdom-resistente varianter; William Pride produserer et nydelig stripete frukt og er en av de mest sykdom motstandsdyktig av gjengen.

Antikke eple varianter


Eldre varianter av epler pleier å være hardføre, hvis ikke så attraktiv, som de moderne standard varianter. For din frukthage lønnsomhet, kan det hende at standard varianter være mer egnet, men for et par trær for hagen din, kan antikviteter være deilig, produsere all den deilige moden frukt du noensinne vil trenge. Antikviteter dyrket i Nord-California inkluderer Rhode Island Greening, Staymen Winesap, Arkansas svart, rød Golden, Newtown Pippin, Black Twig, Cox Orange Pippin, E. Spitzenburg, Sierra Beauty, Wagner, Baldwin, Northern Spy, Winesap, Smith Cider, McIntosh og Winter Banana.

Fersken varianter


Som epler, det finnes tusenvis av varianter av fersken dyrkes over hele verden. Disse variantene trives godt i en rekke av Californias mange mikro-klima. Sjekk med ditt lokale forlengelse agent for den beste typen for ditt område. The Autumn Gold, Babcock, La Feliciana og SPRING produsere mellomstore frukt. Fay Elberta, Forty-Niner, Loring, O'Henry, Rio Oso Gem, Veteran og Suncrest er alle store Freestone fersken. Earligrande, Redhaven og SPRING er semi-Freestone typer.

En populær California klynge fersken variasjon, den indiske Blood, er en terte og produktiv rød fersken. Den Fairytime variasjon produserer en stor, fast gul frukt med gode smaken. Nectar utvalg frukt er rosa med hvitt kjøtt. Veteran, Loring og La Feliciana er mer sykdom motstandsdyktig enn de fleste andre types.The Lovell Peach rotstokken gir en base for pode fersken varianter som kanskje ikke tåler våte vinter jord. The Lovell rotstokken håndterer de kystnære områdene bedre enn de fleste andre fersken varianter.