Hovudside

Japanske Maple Tre varianter med Red Leaves

by Walther

Japanske Maple Tre varianter med Red Leaves

Native til Japan, Nordøst-Kina og Korea, er japanske lønn trær verdsatt for sine delikate funksjoner og lage attraktive liten-tre eksemplarer i hager. Det finnes hundrevis av forskjellige sorter å velge mellom, og hver og en har forskjellige egenskaper. De er vanligvis mindre enn 25 meter høy og har glatt bark og fargerik, "Lacy" løvverk. Mange vise levende nyanser av rødt eller burgunder i vår, sommer og høst.

Acer palmatum


Løvverk varierer fra rød, lilla eller grønn, eller marmormønster bestående nyanser av rosa, hvit eller grønn. Noen blader er svært Lacy i formen og gir en fin tekstur til den generelle data. Om våren og høsten, blad fargene er veldig levende, snu lyse rødt, gult, chartreuse eller rødbrun. Treet kan nå 12 og 25 meter høy og 10 til 25 meter bred. Den foretrekker delvis skygge til full sol og sand, leire eller leire leirjord.

Acer palmatum "orangeola"


Orangeola ble introdusert til USA på 1980-tallet, og har blitt et populært prøven i hager, kjent for sin gråtende form og farge. Det har burgunder-røde blader om våren, og blir grønn i sommer og lyse rød-oransje i tidlig høst. Fargen blir burgunder-rød igjen i slutten av desember. På grunn av sin gråtende vane, er det tilrådelig å trene Orangeola til en 6- til 9-fots bambusstang for å gi prøvehøyde.

Acer palmatum "atropurpureum"


Atropurpureum blader er rød-lilla i fargen, og slår en strålende rød i høst. Som alle andre japanske Maples, trives den best i et solfylt eller delvis skyggelagt sted som er beskyttet mot kalde vinder som kan skade treets delikat løvverk.

Acer palmatum "Bloodgood"


Gjennom sommeren, Bloodgood er bladene er dyp lilla. De slår scarlet i høst. Unngå å plante denne variasjonen i fuktig jord som Bloodgood foretrekker godt drenert sure eller kalkholdig alkalisk jordsmonn. Det er egnet til å plante i beholdere for ornamental bruk på terrasser.