Blomster som er giftige for Storfe


Blomster som er giftige for Storfe

Storfe forgiftning fra blomster og andre planter kan føre til alvorlige helseproblemer. I noen tilfeller kan forgiftning føre til død og tap til husdyr yield for bøndene. Ifølge Ontario Ministry of Agriculture, kan forskjellige plante stadier være mer eller mindre dødelig for husdyr. Mennesker er også i faresonen, og drikker en infisert kumelk kan resultere i negative bivirkninger.

Smør (Ranunculus acris)


Buttercup blomst er lys gul og vanligvis avrundet i kantene. Selv om disse blomstene kan se godt, de er veldig farlig å storfe samt andre husdyr. Som nevnt ved University of Illinois Veterinary Library, smør tendens til å trives i fuktig jord og er vanlig i enger, skog og langs bekker. Symptomer på smør forgiftning inkluderer redusert melkeproduksjon, bitter-smake melk, diaré, angst, pustevansker og selv kramper.

Lupin (Hagelupin)


De delikate lilla blomster av lupin anlegget holde potensielt dødelig gift for storfe og andre husdyr. Lupine trives i beitemarker og enger, og kan være vanlig i avfallsområder. For storfe, inntak av blomster fører til nervøsitet, kramper, skumming ved munningen og pustevansker. Det kan også føre til spinal misdannelser hos kalver som ble eksponert for lupin under dager 40 til 70 av svangerskaps syklus.

Cocklebur


Cocklebur blomstene er svært liten og kommer i to varianter: pollen blomster og frøplante blomster. Frøplante blomster inneholder plantefrøene, som er fabrikkens farligste delen. Cockleburs trives på beite, kornåkre, veikanter og avfallsområder. De forårsaker en lang rekke symptomer hos kveg, inkludert svakhet, kvalme, oppkast, rask puls og depresjon. Symptomene på cocklebur forgiftning tendens til å utvikle seg meget raskt, og død kan forekomme i løpet av 3 dager.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler