Hovudside

Hvorfor er mine Potteplanter Turning Yellow & Wilting?

by Walther

Hvorfor er mine Potteplanter Turning Yellow & Wilting?

Gul, visner bladene på en potteplante er et tegn på at noe er galt med den. Planter kan Wilt hvis de ikke har nok vann, eller hvis røtter er råtnet, og er ikke i stand til å støtte anlegget. Gulnede bladene er et tegn på bladene er døende. Det er viktig å diagnostisere problemet før du prøver å behandle din plante, som de gale handlinger kan gjøre problemet verre.

Underwatering


Vanne din visner potteplante hvis toppen tomme av sitt jorda er tørr. Gi nok vann til å suge jorda grundig og la det overskytende vannet til å renne. Sjekk jorda regelmessig, spesielt i de varmere månedene av året når vannet fordamper raskt. Holde anlegget på et fat med våt grus hever lokale luftfuktighet. Potte anlegget inn i en større beholder hvis dens røtter som stikker ut fra dreneringshull i bunnen. Overskytende røtter forskyve jord og at anlegget raskt kan tørke ut.

Root Rot


Holde tilbake vann fra din visner planten hvis jorda er våt. Fjerne planten fra potten sin og sjekke røttene for svertet, myke eller illeluktende tips. Hvis du mistenker rot rot, la jorda tørke til den er knapt fuktig før vanning igjen. Forlat aldri potteplanter stående i en skål med vann, da dette fører til råte. Aldri repot potteplanter i svært store beholdere, som overflødig jord forblir våt i lange perioder og oppfordrer råte. Kontroller at alle potter har et dreneringshull i sine baser. Ta stiklinger fra planter som ikke gjenopprette når tørket.

Eksponering for Cold


Beskytt nyervervede potteplanter fra uteluft under 50 grader F mens du tar dem med hjem. Flytt visner eller gulnede potteplanter vekk fra varmeovner og ut av kaldras. Hvis du har flyttet til anlegget, og det begynner visner eller gulnet, flytte den tilbake til sin opprinnelige posisjon. Aldri forlater potteplanter med sine blader berøre vinduer.

Overflødig gjødsel


Påfør flytende potteplante gjødsel en gang i måneden i løpet av sommermånedene, eller mens anlegget er økende. Ikke over-gjødsle, da dette fører til gulning og visner. Skylle ut jorda med romtemperert vann en gang i måneden fjerner overflødig gjødsel salter. Stupe potten i en bøtte med vann hvis du ser en stund opphoping av salter på jordas overflate.