Hovudside

Slik fjerner alger fra en Pool Bottom

by Walther

Slik fjerner alger fra en Pool Bottom

Alger på bunnen av et svømmebasseng kan gjøre det slimete og sleip. Alger kan dannes i et basseng når det er dårlig vannsirkulasjon eller filtrering, manglende vedlikehold eller en utilbørlig kjemiske balansen i vannet. En alge er en mikroskopisk plante som reiser gjennom luft, vann eller jord, og trenger vann, sollys og karbondioksid for å overleve. Tilstedeværelsen av alger i et basseng er ikke skadelig for helsen og kan også hjelpe miljøet, men utseendet til den er frastøtende.

Bruksanvisning


•  Test bassengvann ved hjelp av et vann testing kit for bassenger, spesielt for å avgjøre om du har hard, myk eller vanlig vann. Følg instruksjonene på vann testing kit. The Top Dog Pool Forsynings nettside sier at hvis bassenget har hardt vann, ville kjemiske behandlinger ikke fungerer godt for å fjerne alger. Bruk vann myknere å behandle hardt vann.

•  manuelt børste alger fra bunnen av bassenget med et basseng børste for å hjelpe klare opp algene bedre.

•  Kjør basseng vakuum slik at det samler algene som har lagt seg på bunnen av bassenget. Pool støvsugere hjelper ren rusk fra bunnen av bassenget som skitt og kvister. Mange pool rengjøringsmidler er selvstyrt, men noen modeller må du lede vakuumet langs bunnen av bassenget.

•  Kjør basseng pumpe og legge klorbaserte sjokk til bassenget. Med de fleste klor sjokk behandlinger, bruker du en pose med sjokk for hver 10.000 liter vann. Imidlertid bør du alltid følge produsentens instruksjoner.

•  La pumpen til å kjøre i 24 timer eller til vannet er fritt for alger.

•  Monitor og rense bassenget filteret regelmessig etter bruk av sjokkbehandling. Siden du dreper alger i bassenget, vil algene havner i filteret. Hvis du ikke rengjør filteret godt, kan algene tilbake.

•  Kjør basseng vakuum etter at bassenget er fri for alger. Vakuumet vil plukke opp noen døde alger som lagt seg på bunnen av bassenget.

Tips og advarsler


  • Hvis alger i bassenget ikke rydde opp innen 24 timer, bruke sjokkbehandling til bassenget igjen og kjøre pumpen i ytterligere 24 timer.
  • Ifølge svømmebasseng Tips og Care nettside, til den beste tiden av dagen legge klor til bassenget er når det er mørkt fordi du vil bruke færre kjemikalier. Sollys kan absorbere mye av klor, slik at når du legger den til bassenget i løpet av dagen, vil du ende opp med å bruke klor på en mer jevnlig. Når du legger klor til bassenget om natten, kan det klare opp vannet i bassenget mer effektivt.