Hovudside

Peis Inspeksjon Sjekkliste

by Walther

Peis Inspeksjon Sjekkliste

Peiser bør inspiseres årlig for å hindre potensiell brannskader og for å demme opp for andre sikkerhetsproblemer. Enkel observasjon av din peis og skorstein kan avsløre problemstillinger knyttet til blokkering, ødelagte fliser, røykrør tårer og en opphoping av brennbar sot. En skikkelig peis inspeksjon vil være en grisete jobb, så slitasje gamle klær, briller og minst en maske. Skitnere peiser kan kreve at du bruker en respirator for en grundig inspeksjon.

Firebox


En peis inspeksjon bør begynne med brennkammeret. Brennkammeret er den åpne plassen som inneholder selve brannen. Mur peis har en brennkammer foret med ildfast stein. På prefabrikkerte peiser, er brennkammeret foret med metall som ser ut som mur murstein. Inspisere nøye for å oppdage sprekker i enten ekte eller faux murstein. "Peis Deco og planlegging Ideas" anbefaler også inspisere for noen murstein eller mørtel som har løsnet og falt.

Spjeld


Spjeldet er en metallklaff som dekker den del av ildstedet er kjent som halsen. Strupen på peisen er funnet over brennkammeret og under flue, hvor varm luft og røyk inn. Inspisere spjeldet ved å åpne det fullstendig. Kontroller at spjeldet beveger seg fritt og at det kan passe tett mot halsen. Bruk en lommelykt for å sjekke halsen å kontrollere at den er ren. Dempere bør være fri for sprekker, pitting og rustne seksjoner.

Murstein


Sjekk røyk for eventuelle ødelagte eller skadede murstein. Vertikale sprekker i murstein inne i røykgassen er et tegn på en tidligere brann etter å ha funnet sted der. Mens du kan være klar over denne brannen hvis peisen er i ditt eget hjem, er det viktig å se etter tegn på en brann inne i røykgassen i et nytt hjem fordi du sannsynligvis ikke vil være klar over denne skaden ellers.

Flue


Avtrekket er navnet på innsiden av skorsteinen. Sjekk røyk for blokkering av et fremmedlegeme eller et tykt oppbygging av kreosot. Selv en delvis blokkert skorsteinsrøret kan føre til problemer med luftstrømmen og øke røyk fare. Inspisere nøye for tegn på et reir bygd av mus, ekorn eller fugler.

Sot


Klart sot fra trange steder. Bruk en rund pensel festet til en lang stang for å skrape sot fra skorsteinen. En annen metode, anbefales i "Leserens Digest Hjem Forbedringer Manual", innebærer å senke en pose med grov burlap fylt med grus inn i skorsteinen.

Målinger


En inspeksjon skal bestemme om målingene ved åpningen av toppen av skorsteinen er de samme tverrsnittsstørrelse som innsiden av skorsteinen. Hvis målingen ikke er like, må den øvre åpning til å bli utvidet til å stemme overens med diameteren til den røykgassen. Noen innsnevring i størrelsen på flue kan være skadelig for sitt utkast.

Stovepipe


Ovnsrøret, eller røykrør, er det lange vertikale løp av rør som festes til skorstein og stiger opp over taket. Kontroller at røykrør ikke går inn i skorsteinen ved en vinkel nedover. Hvis det er i en vinkel nedover, justere den slik at den kommer inn i skorsteinen på en oppadgående vinkel. Rør som er horisontalt plassert kan samle kreosot, som er en tykk, fet, brannfarlig stoff opprettet av ufullstendig forbrenning av brensel.

Karbonmonoksid


Bruk en karbonmonoksid detektor for å se etter en opphoping av karbonmonoksid. Karbonmonoksid buildup i en peis kan være forårsaket av en downdraft eller ved skorsteinen blir koblet opp, ifølge "1001 Do-It Yourself Hint og tips." Karbonmonoksid er en fargeløs, luktfri gass som er giftig for mennesker og dyr i stor beløper seg.