Hovudside

Hva er Alci Sikkerhets plugger?

by Walther

Hva er Alci Sikkerhets plugger?

ALCI er en forkortelse for Appliance lekkasjestrømbryter. Alci sikkerhets plugger er jordfeil brytere innebygd i enheten ledninger eller plugger og er utformet for å forhindre elektriske støt. Alci pluggene er funnet på en rekke apparater, inkludert bærbare varmeovner og mange håndholdte enheter, for eksempel hårføner. Alci plugger er ikke laget for å erstatte bakkefeilbryter (GFCI) utsalgssteder og er designet for bruk på husholdnings kretser med jordete nøytrale ledere.

Formål og funksjon


ALCI plugger funksjon ved å overvåke strømmen mellom de varme og nøytrale ledere i apparatet. Hvis enheten registrerer en ubalanse av strøm, noe som indikerer en kort (strøm etter en utilsiktet bane), skjærer det av strømmen til apparatet i en liten brøkdel av et sekund. En ALCI reagerer mye raskere på en feil enn en typisk bryter.

Identifisere en ALCI Plug


Alci plugger er gjenkjennelige med et "Test" og "Tilbake" -knappen. Disse er vanligvis rød og gul eller hvit. "Reset" knappen turer automatisk svar på en feiltilstand og må re-engasjert manuelt (ved å trykke på knappen) etter at feilen er fjernet. "Test" -knappen turer på reset når deprimert og brukes som en manuell test for enheten. Den ALCI enheten er plassert i en plastboks som er integrert enten med selve støpselet eller med ledningen.

Lignende enheter


En lignende sikkerhetsanordning til ALCI pluggen er IDCI, eller nedsenking deteksjon nåværende bryter. En IDCI enhetsturer og slår av strømmen til et apparat som blir nedsenket i vann. Det er viktig å merke seg at tilstedeværelsen av eventuelle strøm avbryte enheter på ingen måte innebærer at apparater bør alltid brukes i en dusj, badekar, eller noe annet sted enheten kan være nedsenket. IDCI enheter kan ikke tilbakestilles, og apparatet må skiftes ut dersom sine IDCI turer.

Full beskyttelse


Ground-fault kretsutkobler uttak kreves i våtrom, som bad og i nærheten kjøkkenvasker, samt langs kjøkkenplater, i garasjer og nytteområder og utendørs. GFCI beskyttelse kan gis med GFCI uttak (mottak) eller med en GFCI effektbryter som beskytter hver enhet koblet til kretsen. GFCI beskyttelse er lik som leveres av Alci plugger, men GFCIs beskytter mot støt fra apparater uten Alci enheter samt de med ALCI beskyttelse.