Hovudside

Hva du skal plante i en kvadratmeter hage?

by Walther

Hva du skal plante i en kvadratmeter hage?

Uansett størrelsen på hagen din, med enda bare noen få kvadratmeter med voksende plass kan du ha flavorful og friske grønnsaker og frukt i sommer. Kvadratmeter hagearbeid er en hage filosofi og system der gartnere dyrke mer grønnsaker i mindre plass. Egnet for folk på alle nivåer av erfaring og fysisk evne, sparer denne metoden plass, vann og arbeid og minimerer eventuelle problemer jord i grønnsaksseng.

Plante Kjennetegn


Den grunnleggende regelen for å velge hva du skal plante i din kvadratmeter hage er å bare plante grønnsaker som du liker å spise eller ønsker å prøve. Alle grønnsaker kan vokse i en kvadratmeter hage, men du bør vurdere visse egenskaper når de skal velge hvilket utvalg av hver grønnsak å plante. Se etter varianter som er tidlig modning, med en voksende tid på 100 dager eller mindre. Varianter som motstår sykdommer, tørke og varme vokse godt. Vurdere varianter av grønnsaker som er kjent for sin fulle smaken, high yield eller interessant utseende. Eksperimenter med arvestykke avlinger, som er grønnsaker dyrket fra frø som har vært uendret i mange år.

Små planter


Hvis jorda i kvadratmeter hage er dypt nok, små rotgrønnsaker vokse med hell. Reddiker, gulrøtter, løk og rødbeter vil utvikle fullt ut i dette miljøet. Over bakken planter å prøve inkludere salat greener av alle slag, fra buttercrunch salat og spinat til de mer uvanlige blader av brønnkarse, radicchio og arugula. Urter er godt egnet til denne stilen av hagearbeid. Plant kulinariske urter - basilikum, persille, oregano, salvie og timian, for eksempel - i den samme plassen på hagen din. Eksperimenter også med blomster som ringblomster som vil holde insekter unna grønnsaker. Prøve å plante jordbær å legge til en søt element til hagen din avling.

Store og vertikale Planter


Så lenge de har nok plass til å spre seg, bush planter er egnet for denne hagearbeid metoden. Tomater og paprika i mange varianter produsere smakfull frukt, som gjør bush bønner og erter. Gi en støtte for oppreist planter, kanskje en pinne eller en wire bur. Prøv cruciferous grønnsaker som kål, blomkål og brokkoli. Agurker, meloner og squash planter vil trail sine vinstokker over sine tildelte plass, og noen ganger utover. Hvis jorda er dyp nok, poteter blomstre i kvadratmeter hage.

Plant Spacing


Plant avstanden er avgjørende for å lykkes med avlinger i en kvadratmeter hage. Hver plante bør ha nok plass til å vokse til sitt fulle omfang, men du bør ikke kaste bort noen plass. Brokkoli, paprika, tomater og kål trenger en hel kvadratmeter per plante. Du kan plante to agurker i hver kvadratmeter og fire poteter eller bladbete planter. Bush bønner, spinat, salat og rødbeter vil ha nok voksende plass hvis du plante ni planter av hver til sitt respektive kvadratmeter. Du kan presse 16 gulrot, reddik eller løk planter i en firkantet plass. Fordi squash og meloner er etterfølgende planter, må hver og en to kvadratmeter seksjoner for å vokse fullt.