Hovudside

Frukttrær med Lille Orange Furry Frukt

by Walther

Frukttrær gjør en tiltalende naturlandskap tillegg og kan til og med låne en behagelig duft til din hage og øke verdien av din bolig. Hvis du ønsker å vokse en spesielt uvanlig frukttre i hagen din og leve i et tropisk eller subtropisk klima, kan trær som gir små oransje frukt være et ideelt valg. Noen av disse fruktene har også hår eller tubercles på sine rinds som gjør dem furry og spesielt eksotisk.

Loquat treet


Purdue University Institutt for Hagebruk hevder at opprinnelsen til loquat frukt er det sørøstlige Kina, og kanskje det sørlige Japan. Loquat frukt vokser på trær som kan nå opp til 30 fot; kvister av treet har en ull-aktig struktur, ifølge Purdue University. Velduftende hvite blomster pryder loquat treet før frukten fremstår; loquats vokser i klynger av alt fra fire til 30 frukter. De små eggformete frukt er lett til middels oransje og litt uklar, men kan også ha tinges av rødt i bark. Loquats kan ha en meget søt eller sur smak.

Rambutan treet


Rambutan frukt, som er innfødt til Malaysia, vokser på trær som produserer petal-mindre blomster - noen blomster er menn, andre er hermafroditt blomster som fungerer som menn, og noen er hermafroditt blomster som fungerer som kvinner. Rambutans får sitt navn fra ordet "Rambut," en malayisk begrep som betyr "hår". Frukten er oval eller pæreformet, og er rødlig eller gul-oransje i fargen. Utsiden av rambutan frukt er dekket med mykt rødt, rosa eller gule tubercles, som gjør det furry å ta på. Innsiden av frukten har en myk eller seig konsistens, og en søt, men syrlig smak.

Gul Jaboticaba treet


Den gule Jaboticaba tre produserer små gul-oransje frukter som tar mindre tid til å vokse enn fruktene på svart Jaboticaba treet - gule trær bære frukt i ca tre år, mens sorte Jaboticaba trær kan ta opp til sju år å produsere spiselig frukt. Gule Jaboticaba frukt er også forskjellig fra sine sorte kolleger fordi de har fuzzy rinds - svart Jaboticaba frukt er glatt. Den gule Jaboticaba treet trenger et tropisk klima for å trives, så det er vanligvis sett i Brasil. Fruktene er litt større enn druer når fullvoksen, og har en lignende til ananas smak.

Solanum quitoense treet


Naranjillas vokser på små trær som har hårete eller uklare blader og grener - håret på anlegget er en dyp lilla skygge. En brun, hårete beskyttende belegg vokser på Solanum quitoense; når frukten er helt moden, kan hårene lett gnis vekk. Naranjillas har en lys oransje skall, og en perfekt runde eller eggformede form. Innsiden av frukten er grønn eller gul; massen er delt opp i fire deler av membraner. Frukten har en søt og syrlig smak, som en kombinasjon av ananas og sitron, og har sin opprinnelse i Peru, Ecuador, og den sørlige regionen i Colombia.