Hovudside

Typer av Palm Trees i California

by Walther

Typer av Palm Trees i California

Vises rundt 80 millioner år siden i slutten av kritt periode, håndflatene er en eviggrønn, halvtropisk plante som vokser godt i USDA hardførhet soner 8 til 10. De fleste av de over 2500 arter av palmer er trelignende, med enkle badebukser og enten vifte formet (håndformet) eller fjær formet (finnete) sammensatte blader. Det er flere arter som naturlig hører til det kontinentale USA, de fleste som er begrenset til varmere strøk i det sørlige USA, sørlige Florida og sørlige California. En rekke importerte eksotiske arter har blitt naturalisert med flere som blir klassifisert som invasiv av California Invasive Plant Council (Cal-IPC).

California Fan Palm


California fan palm (Washingtonia filifera) er den eneste palm urfolk til staten og er nå vokst gjennom subtropiske klima over hele verden. Fylte 60 fot, med en krone spredning av 15 meter, kan den massive, grå, tønneformet trunk nå over 3 meter i diameter på det bredeste punktet, og er omkranset med gamle blad arr. California viftepalmer kan ha opptil 30 grå-grønn, vifteformede blader (håndformet), hver 3 til 6 meter i diameter. Disse håndformet blader spredt ut for å danne en løs og åpen krone. Bladet stammer (petioles) av modne California viftepalmer har buet torner langs margene. En skille karakteristikk av California fan palm er bomull-lignende tråder på og mellom flygeblader som er tilstede selv på modne palmer.

Washington Fan Palm


Innfødt til ørkenen fjelldalene og ravinene Sonora og Baja Mexico, Washington fan palm (Meksikansk viftepalme) vokser til over 100 meter og har en grå, 10 til 12 inches trunk som buler på bakken stadig mer tilspisset som den når kronen store, skinnende, grønn håndformet blader med hengende Hefte om tips. Bladene nå 5 meter i lengde og 4 meter bred. Den 3-fot, orange blad stilkene er kantet med sag-tann pigger. Som håndformet blader dør, faller de mot stammen skape en "hula skjørt" effekt. Dette skjørtet av tørre håndformet blader er en brannfare og gir et hjem for rotter og andre uønskede skapninger; som sådanne, de fleste kommuner California krever at disse døde håndformet bladene fjernes. Store, lys-beige, forgrenede blomster stilker (inflorescences) vises på forsommeren, vokser 7 to10 meter lang, med blomstene utvikle seg til 1/2-tommers sorte bær. Washington fan palm er ansett som en invasiv arter av California Invasive Plant Council.

Sann Date Palm


En av de første kulturplanter i menneskehetens historie, er den sanne dato palm (Phoenix dactylifera) opprinnelig fra Nord-Afrika som kan nå 100 fot når trimmet til en enkelt stilk prøven. Den brede, grå stammen er mønstret med diamantformede blad arr. Bladene er 20 fot lang med 2 meter bred, grønn eller blå-grå, fjær-formet (finnete) og ordnet i en tykk, 40 meter bred baldakin. Den 1,5 tommer, gul-oransje til rød frukt er avlang og har en stor, spiss frø, omgitt av sukkerholdig kjøtt. Datoer er dannet fra blomster på 4 meter blomster stilker (inflorescences) som dukker opp blant de bladene om våren. Hann- og hunn anlegg må dyrkes ved siden av hverandre for å få de kvinnelige planter produserer datoer. Andre arter av daddelpalmer inkluderer pygmé dato palm (Dvergdaddelpalme), Senegal dato palm (Phoenix reclinata) og Canary Island dato palm (Phoenix canariensis).