Hovudside

Helse og sikkerhet farer i hjemmet

by Walther

De fleste amerikanere anta sine hjem er trygge. Men det er faktisk mange sikkerhets- og helsefarer i boliger som forårsaker en rekke skader og sykdommer hvert år.

Mold


Mold kan bli funnet i den tidiest av boliger. Det kan forårsake allergiske reaksjoner, inkludert alvorlige luftveisproblemer, i folk som er følsomme for det. Ifølge Alliance for Sunn Homes, har mer enn 1000 typer av mold blitt funnet i amerikanske hjem.

Plantevernmidler


Kjemikalier som brukes til å kvitte hjemmet til skadedyr kan føre til en rekke sykdommer, blant annet skader på nervesystemet og reproduktive systemer, kreft og misdannelser. Umiddelbare symptomer på følsomhet for disse kjemikaliene er kvalme, svimmelhet, tretthet og hodepine.

Karbonmonoksid


Hundrevis av amerikanere blir drept hvert år ved å puste inn giftig karbonmonoksid som følge av funksjonsfeil eller feil brukt drivstoff-brenning apparater. Riktig bruk og vedlikehold av disse apparatene og god ventilasjon vil i stor grad redusere risikoen for kullosforgiftning.

Brennbare materialer


Brennbart materiale, som for eksempel bensin, oljefiller og papirer, kan bli en brannfare da venstre nær en flamme kilde, for eksempel en gass varmtvannsbereder. Hold området rundt varmtvannsberederen fri fra noen lettantennelig materiale.

Giftige planter


Planter er den ledende årsak til forgiftning hos barn under ett, ifølge Parenthood.com. Barn bør læres i tidlig alder ikke å smake noe vokser i gården.