Hovudside

Hva er årsaken til høy luftfuktighet på loft?

by Walther

Hva er årsaken til høy luftfuktighet på loft?

Moderate mengder fuktighet på loftet er helt normalt. Store mengder av fuktighet vil stimulere veksten av bakterier og mugg som kan føre til alvorlige helseproblemer eller føre til alvorlig skade på strukturen i hjemmet ditt. Det er flere mulige kilder til fuktighet på loftet som kan stamme fra innsiden eller utenfor hjemmet.

Uriktig ventillation


En feil ventilert loft vil tillate varm, fuktig luft til basseng på loftet. Air gjennomført gjennom lekkasjer i taket vil overføre varm, fuktig luft fra den levende områder av hjemmet ditt inn på loftet. I kaldt vær, vil de fallende temperaturer i loftet føre til at vanndamp innesperret på loftet for å kondensere fører til mugg og råte. Fuktig luft kan reise en rekke veier inn på loftet. Mellomrom rundt skorsteiner, våtromsinnredning og hullene i innvendige vegger er potensielle rør inn på loftet for vanndamp.

Skadede Vents


Det finnes flere typer åpninger som kan øke fuktigheten av loftet hvis de ikke er forseglet riktig. Tørketrommel vents og fans for ditt kjøkken eller bad som rute gjennom loftet er alle potensielle kilder til fuktighet. Inspisere disse ventilene for lekkasjer mens de er i bruk for å sikre at de ikke er strømme fukt inn på loftet.

Ice Dams


I løpet av vinteren, kan feil isolert loft skape en tilstand som kalles en is dam. En is dam oppstår i perioder med tung snø faller når varmen lekker fra loftet gjennom taket fører deler av snøen til å smelte og fryses. Som smeltet snø beveger seg nedover taket det refreezes i en is dam på slutten av taket ditt. Som mer vann smelter, vil det begynne å sikkerhetskopiere og basseng mot isen demningen. Dette samlet vann kan lekke inn på loftet i små mengder, heve fuktighet eller flom på loftet i ekstreme tilfeller.

Skadet Taktekking


Hvis helvetesild eller ytterkledning av loftet er skadet, kan fuktighet trenge inn på loftet gjennom disse hullene. Denne type skade kan skyldes sterk vind, hagl, fallende greiner eller lynnedslag. Aldring skorsteiner kan også tillate vann inn på loftet hvis de begynner å helle vekk fra huset eller hvis været tetting mellom tak og skorstein kanten blir skadet.

Løsninger


Erstatte eventuelle ødelagte fliser på taket ditt og reparere tetningslister rundt skorstein om nødvendig. Forbedre isolasjon på loftet vil hindre isen dammer fra forming og øke energieffektiviteten i hjemmet ditt. Installere vents i takskjegget på taket vil gi passiv ventilasjon for loft og hindre fuktig luft fra pooling der.