Hovudside

Er Phlox en staude?

by Walther

Er Phlox en staude?

Phlox er en mangfoldig slekt som inneholder både flerårige og årlige blomsterplanter. De fleste arter av phlox vanligvis dyrket i hjemmet hager er flerårig og gi en pålitelig kilde til farge i landskapet hvert år. Snikende phlox, også kalt mose phlox og hage phlox, er en av de mest plantet arter på grunn av sin enkle voksende og omsorg. Mer enn 50 sortar av snikende phlox er lett tilgjengelig fra barnehager og vokse godt som en staude i US Department of Agriculture hardførhet soner 3 til 9.

Beskrivelse


Snikende phlox er en en liten, kompakt flerårig plante med en mounding vekst vane. Planten vokser opp til seks inches høy og sprer seg ut over 2 meter. Bladene er lys til mørk grønn i fargen og visne til gult og brunt i sommervarmen, så vel som i vinter. Mange små blomster dekke planten tidlig på våren. Blomstene er kompakte og har fem forskjellige kronblad. Vanlige blomsterfarger inkluderer lilla, blå, rød, rosa og hvitt, avhengig av sorten.

Sidevalg


Phlox vokser best i fullt sollys når plantet i fuktig, godt drenert jord. Phlox også vokse godt i delvis skygge, men våren blomsterstanden er ikke så levende som planter dyrket i sin helhet solen. Plantene vokser lett i en rekke forskjellige grunnforhold, inkludert sure og alkaliske jordarter. Phlox er en hardfør staude som vokser i USDA hardførhet soner 3 til 9.

Omsorg


Phlox krever litt ekstra omsorg gang etablert i hjemmet landskap. Den blomstrende bunndekkende krever sesong beskjæring for å opprettholde en sunn våren blomsterstanden. Knip av visnet blomster og de to første bladene på hver stilk for å oppmuntre sprek blomsterstanden og blomst utvikling neste vår.

Problemer


Spider midd er et stort problem for hage phlox i sommer når været er varmt og tørt. Spider midd bruke sine piercing munnpartiet til å trekke ut næringsstoffer fra bladene til hage phlox. Alvorlige infeksjoner kan føre til at deler av anlegget å wilt og dø tilbake. Pulveraktig mugg er et annet vanlig problem for phlox. Bladverket er ofte dekket med en masse av hvite sporer fra soppen Erysiphe cichoracearu. Plant phlox i et område med god luftsirkulasjon og bruke en generell soppdreper tidlig på våren for å forebygge stress forårsaket av pulveraktig mugg.