Hovudside

Kwanzan Blomstrende Cherry Tree

by Walther

Kwanzan Blomstrende Cherry Tree

Nære slektninger til bakgården steinfrukttrær, blomstrende kirsebær noen ganger bære spiselige frukter - godbiter for fugler og annet dyreliv. Men som blomstring plommer, aprikoser og mandler, blomstrende kirsebærtrær er ornamental prøver eller landskap trær dyrkes for den rene skjønnheten i sine våren blomstrer. Landets største feiringen av blomstrende kirsebær kommer hver vår under Cherry Blossom Festival i Washington, DC, hvor Yoshino og Kwanzan blomstrende kirsebærtrær wow publikum.

Om Blomstrende Cherry


Den japanske blomstrende kirsebær eller orientalsk kirsebær, Prunus serrulata, kommer i mange varianter eller sortar. De fleste blomstrende kirsebær modne på 15 til 25 meter høye. De kan ha en oppreist, søyleform eller horisontale forgrenings eller gråtende former. Raskt voksende - opp til en fot per år - de lever ikke lenger enn 20 til 25 år. Blomstrende kirsebær blomstrer fra tidlig til midten av våren, avhengig av sorten, med prangende, noen ganger duftende hvite eller rosa blomster som kan være enkel eller dobbel.

Kjennetegn


Kwanzan er en blomstrende kirsebær med en grasiøs oppreist form, nå til 30 meter høy og 20 meter bred. Som andre dobbeltblomstrende varianter, Kwanzan er uparfymert rosa, mid-sesongen blomstrer sist også. Den vanligste blomstrende kirsebær sorten, bærer Kwanzan kirsebær ingen frukt, men gjør funksjonen god fall farge, med å snu bladene som spenner fra gult og oransje til kobber. Den foretrekker full sol og er lett å transplantasjon. Røtter er ikke aggressiv eller invasiv, men de har ikke tolerere dårlig drenering. Den Kwanzan kirsebær er kaldt hardfør i alle bortsett fra de mest nordlige Midtvesten stater.

Bruksområder


Den Kwanzan blomstrende kirsebær gjør en utmerket eksemplar tre i nærheten av terrasser og dekk, og også i landskapet, særlig i senger, grenser og andre steder der det ikke konkurrerer med plen for vann og næringsstoffer. Det er påfallende i gruppert beplantning. Den Kwanzan kirsebær gjør også godt i beholdere eller planters og kan være vellykket som en bonsai treet.

Dyrking


Plant den Kwanzan blomstrende kirsebær i full sol og løs, luftet, godt drenert, men fuktig jord for best resultat. Verken tørke eller stresstoleranse, motstår det skadedyr og sykdommer mest hell med regelmessig vanning og gjødsling. Svært lite beskjæring er nødvendig, men kuttet døde eller skadet tre når du merker det og fjerne krysset greiner rett etter blomstringen.

Sykdommer


Som andre blomstrende kirsebær, er Kwanzan utsatt for verticillium wilt og andre sykdommer, inkludert rot råtne, kvist sykdom på planter, kirsebær virus, forderve, pulveraktig mugg og bakterier og sopp blad flekker. Potensielle skadedyr inkluderer bladlus, skala, woodborers og telt larver. Treet bark er tynn, og badebukser kan lett skades av gressklippere og streng trimmere.