Hovudside

Tips om Tetningslister med silikon

by Walther

Caulk er både et lim og fugemasse. Hovedformålet er å tette fuger mellom ulike materialer eller ikke-bevegelige ledd. Silikon caulk er en type caulk som er spesielt fleksibel, og hvis du vet når du skal bruke det og hvordan du bruker den, kan det være en enkel gjør-det-selv prosjekt.

Grunner for å bruke silikon


Silikon er noe vanskeligere å arbeide med enn andre typer av kittet, men det er mye mer passende for ikke-porøse overflater som keramiske fliser, glass og metall, fordi det er gummiaktig og litt myk når den er tørr. Ingenting holder seg til silikon caulk etter at det er herdet, ikke enda mer silikon caulk, så få ting kan rote opp din drivning jobb etter at den er ferdig. Men det betyr at når det er på tide å reparere caulk, må du erstatte det hele tatt.
Hvis du ikke ønsker å bruke ren silikon caulk, er det andre alternativet å bruke silikonisert caulk, som er en blanding av latex og silikon. I motsetning til 100 prosent silikon, kan silikonisert caulk rengjøres med vann og kommer i en rekke farger.

Forberedelse


Det er flere ting du må gjøre før du påfører caulk.Make at du forberede alt på forhånd slik at du kan gjøre hele jobben på en gang. Hvis du starter jobben, la det og komme tilbake, sømmene i caulk der du startet og stoppet kanskje ikke helt tett, og du må kanskje re-gjøre jobben.
Før du er klar til å caulk, må du få hver bit av den gamle caulk av overflaten. Hvis den gamle caulk var silikon, kan du fjerne det med en enkel gjennomgang barberblad. Tross alt av den gamle caulk er av, rengjør overflaten med rødsprit. Rengjør overflaten før drivning.
Silikon caulk har en sterk lukt mens det er herding, så sørg for at arbeidsområdet er godt ventilert før du begynner.
Den siste trinn i forberedelsene forbereder caulk. Du kan velge å bruke en fugepistol, eller, hvis caulk kommer i en klemme flaske, kan du bare bruke flasken. Skjær så liten en åpning i spissen av tetningslister røret som mulig, slik at kittet ikke vil glob ut. Sørg for å ha noen håndklær og en fuktet svamp hendig, og du er klar til å caulk.

Søknad


Påfør silikon caulk sparsomt i begynnelsen, før du får taket på å lage perlen. Så lenge caulk er våt, kan du bruke mer caulk over det. For å gjøre en perle av caulk, vil du plassere tuppen av røret mot overflaten du tetningslister, forsiktig klem (eller trekke fugepistol trigger), og dra røret mens klemme langs overflaten. Hold perle som ryddig og jevn som mulig for å unngå å få caulk hvor som helst bør det ikke være.
Hvis du får caulk hvor det ikke skal være, bruk en svamp til å fukte fingrene og bruk fingrene til å fjerne overflødig. Dette er mer presise og mer effektivt enn å prøve å bruke et håndkle for å få den av.