Hovudside

Hva er en følgesvenn til Orange Tiger Lily?

by Walther

Hva er en følgesvenn til Orange Tiger Lily?

Oransje tiger liljer kommandoen oppmerksomhet, ofte vises nærmere enn de faktisk er, spesielt hvis blomster eller blader bak dem er mørkt. Oransje blomster ser best når dyrket i kombinasjon med kontrastfarger. Orange er i den varme spekteret utvalg sammen med rødt og gult, så velg blomster eller blader som er blå, grønn, svart, lilla eller en annen nyanse i den kjølige spektrum for størst innvirkning. Farger i den varme utvalg vil utfylle oransje tiger liljer.

Busker


Grunne røtter busker er de beste følgesvenner for den oransje tiger lilje. Butterfly bush (Buddelia) er et ideelt valg. Blomstene, som vanligvis kommer i lilla, rosa, hvite eller gule enten utfylle eller kontrast pent med de pulserende oransje blomster av tiger lilje. Butterfly bush blomstrer hele sommeren, helt opp til den første høsten frost så lenge de visne blomstene er kuttet av, eller deadheaded. Noen varianter av butterfly bush få ganske store, så ta hensyn til modne størrelsen på både planter når du kombinerer dem. Dette vil hindre den oransje tiger lilje blomstrer fra å bli dekket av bladverket av sommerfuglen bush.

Ground Covers


Viola, Campanula Carpatica, laminum, geum og trollius vokst under oransje tiger legger lilje farge til hagen og hindrer behovet for bark chips eller andre typer mulch. Levende bakken dekker vil ta opp noen av fuktighet i jordsmonnet, så i tider med tørke, gi plantene et dypt så pærene under ikke tørker opp. Vurdere blomst tiden av bunndekke du velger. Noen vil blomstre før den oransje tiger lilje, noen etter og noen på samme tid. En annen måte å legge interesse med bakken dekker er å velge varianter med spraglete eller uvanlig farget løvverk.

Stauder


Ryllik, butterfly luke (Asclepias), Coreopsis, phlox, svart-eyed Susan, bregner og hellebores er noen av de mange stauder som vil vokse med den oransje tiger lilje. En flerårig er en plante som kommer tilbake fra sitt eget rotsystem år etter år. Bregner og hellebores fungerer best i skyggefulle områder. Ryllik, butterfly luke, coreopsis, phlox og svart-eyed Susan foretrekker full sol, selv om de vil tåle en del skygge, men blomstrer vil ikke være like produktive. Deadhead ryllik, phlox, svart-eyed Susan og coreopsis å oppmuntre disse plantene til å blomstre helt opp til den første høsten frost.

Pærer


Oransje tiger liljer også vokse godt med andre pærer. Ulike lilje varianter, daylilies, bjørnebær lilje (Belamcanda) og iris er bare noen av de mange valg for følgesvenn planter. Når du oppretter et område fylt med pærer, vurdere planting dybden av hver rekke pære, blomst tid, type og farge på bladverket av hver rekke pære samt hvor raskt de formere seg. Pærer vanligvis må deles hvert tredje til femte år. Planting flere varianter av pærer som vokser på forskjellige dybder gir deg muligheten til å vokse mer planter i mindre plass og å ha et bredere spekter av bloom ganger.