Hovudside

Egenskapene til Rengjøring Ammoniakk

by Walther

Egenskapene til Rengjøring Ammoniakk

Ammoniakk (NH2) er en av de mest vanlige kjemiske produkter som produseres i USA. Ammoniakk, som finnes naturlig i mennesker, er en viktig del av mange biologiske prosesser. Det er en del av hydrogen syklus, og er funnet i jorda når organisk materiale brytes ned. Dette fargeløs gass oppløses lett i vann og danner løsninger, og brukes til å lage mange household- og industriell styrke rengjøringsprodukter.

Kjemisk sammensetning


Ammoniakkgass blandes lett med vann for å danne ammoniakk hydroksyd. Rengjøring ammoniakk brukes til å produsere både husholdninger og industri rengjøringsmidler. Ammoniakk er en svak base og brukes for generelle rengjøringsformål for de fleste overflater. Rengjøringsløsninger fremstilles ved å oppløse en 5- til 10-prosent konsentrasjon av ammoniakk i vann. En 25-prosent konsentrasjon av ammoniakk brukes til å lage industriell styrke rengjøringsprodukter. Industriell styrke rengjøringsmidler er mer etsende.

Strek-Free Shine


Ammoniakk er spesielt bra for rengjøring av glassflater og speil, fordi det tørker raskt og resulterer i en stripefrie glans. Ammoniakk er også brukt på badet for å fjerne såpe avskum og badekar ringer på porselen, og på kjøkkenet for å holde overflater i rustfritt stål rene og stripefrie.

Kraftig Grease Cutter


Rengjøring ammoniakk er en kraftig fett cutter. I naturen, spaltes ammoniakk organisk materiale, og rengjøring ammoniakk bryter lett ned det organiske materialet i bakt-på fett og sot funnet i ovner og på komfyrtopp. Noen mennesker suge skitne arbeidsklær i en ammoniakkløsning for å løsne og bryte ned fett, smuss og organisk materiale før vask. Dette bidrar til å øke renseevne av vaskemiddel.

Dangerous Properties


Ammoniakk må aldri blandes med klor. Det kan danne giftige, etsende kjemikalier kalt kloraminer. Ikke legg til ammoniakk til hvite klær som har blitt vasket med blekemiddel på grunn av dette. Vær også forsiktig med å blande vanlige vaskemidler med blekemiddel, fordi mange av dem inneholder ammoniakk.

Betraktning


Rengjøring ammoniakk bør alltid brukes i et ventilert område. Ammoniakkgass er stikkende, irriterende, og kveles. Det svir i øyne, nese og svelg. Dampene samhandle med fuktigheten i deler av kroppen, og føre til at du hoste og choke selv etter en kort periode med eksponering. Lengre perioder med eksponering i en uventilerte rom kan føre til svie i hals og lunger, og kan også føre til kramper.