Hovudside

Hvorfor bør du bruke lav-Phosphate vaskemiddel?

by Walther

Hvorfor bør du bruke lav-Phosphate vaskemiddel?

Fosfor, også kalt "fosfat" i vaskemidler og gjødsel, entrer et område vannforsyning gjennom husholdningsavfall og grunnvann avrenning, forurensende vannforsyningen. I noen områder har fosfat forurensning blitt så plagsom at vaskemidler og andre stoffer som inneholder høye nivåer av fosfater har blitt utestengt. Low-fosfat og fosfatfrie vaskemidler eksisterer for å gi forbrukerne et alternativ for deres husholdning behov.

Effekter av Phosphate


Når fosfater, ofte brukt som kommersielle gjødsel, inn i vannforsyningen fra en husholdning avfall vaskeri eller skvip, kan kjemikaliene gjødsle plantene i det, spesielt alger. Algene vokser for mye og for raskt på grunn av fosfor befruktning. Bakteriene som spiser rikelig alger bli forspist og formere for mye. Når det er for mye bakterier som spiser alger i vannet, algene ikke lenger gjør nok oksygen for fisk og andre dyr som lever i vannet, oppskakende økosystemet.

Når vann gjør det til et vannbehandlingsanlegg for behandling, til bruk i boliger og forretninger, må anlegget fjerne fosfatene i vannet for å gjøre det sikkert for forbruk og bruk av mennesker. Fjerne fosfat fra vannet tar tid og penger, passerte en regning på til forbruker. Når et renseanlegg fjerner fosfater som har kommet til det fra forbrukernes avløpsvann, anlegget disponerer fosfater i områdets farvann, forårsaker forurensning.

Kutte ned på Fosfater


Noen fosfor forekommer naturlig som et resultat av human og animalsk avfall. Store fabrikker bruke fosfater i industrielle prosesser. Forbrukere hjemme har svært liten kontroll over disse typer fosfat forurensing.

Ifølge Washington state, hvor Institutt for Ecology har begynt å forby fosfat fra forbruker vaskemidler, 10 til 12 prosent av fosfor i kommunale renseanlegg kommer fra husholdnings oppvaskmiddel. At 10 til 12 prosent, pluss ytterligere beløp som kommer fra vaskemiddel, kan reduseres eller fjernes hvis forbrukerne velger lav-fosfat eller fosfatfritt vaskemiddel for vask retter og vaskeri i stedet.

Fosfat Alternatives


Mange produsenter stede forbrukere alternativer til fosfater i fatet og vaskemiddel. Andre ingredienser som enzymer, kan fjerne flekker og bryte opp mat å rengjøre effektivt. Finn et lav-fosfat eller fosfatfritt vaskemiddel ved å kontrollere etiketten, hvor fosforinnholdet er oppført i nærheten av ingrediensene. Hvis du ikke kan finne lav-fosfat alternativer, spør butikksjefen å begynne å bære disse elementene.