Hovudside

Hvordan å beskjære en Outdoor Schefflera Plant

by Walther

Hvordan å beskjære en Outdoor Schefflera Plant

Den Schefflera er en vanlig potteplante og er også brukt i bonsai ordninger. Blant de vanligste navnene er paraply treet og blekksprut treet, etter sine store blader. Hvert blad er skinnende grønn, med fem på syv fingre på slutten av 8- til 10-tommers lange stilker. Schefflera actinophylla vokser til 40 meter høye i tropiske områder, mens Schefflera arboricola vokser til bare ca 6 meter. Begge er innfødt til Australia og Stillehavsøyene, slik at de ikke tåler frost. I kjøligere klima, vil dette anlegget ofte gjenopplive fra rotsystemet etter å ha blitt drept i bakken i vinter.

Bruksanvisning


En plante Schefflera i en solrik beliggenhet med dyp, godt drenert jord. Avgjøre i hvilken form du vil at anlegget til å ta på planting tid: det vil vokse like godt som en enkelt-trunked treet eller som en som hadde flere hovedgrener.

•  klipp av den viktigste grenen til innen 6 inches av jord når den når 12 til 18 inches i høyden hvis du vil at Schefflera å vokse flere badebukser. Hvis du vil at den skal vokse med en enkelt stamme, må du ikke beskjære det.

•  Trim Schefflera til den formen du ønsker til enhver tid ved å klippe av leggy grener med clippers eller beskjæring. Du kan tvinge planten til å vokse inn i en buskete form ved å knipe av de voksende tips av alle grener med fingrene eller med Clippers.

•  Kutt Schefflera til innen 6 inches av bakken i høst hvis du bor i et klima som mottar frost. Hvis du ikke har noe imot å se på døde trær, vente til vinteren eller våren til alvorlig beskjære din utendørs Schefflera.

•  beskjære grener som har mistet sine blader tilbake til en lengde på 3 til 4 inches. Hvis dette problemet er utbredt på alle grenene, gi anlegget mer naturlig sollys eller henge et fluorescerende butikk lette flere inches over anlegget, og la den på i 12 timer i døgnet.

Tips og advarsler


  • Den Schefflera actinophylla er klassifisert som en invaderende arter i Hawaii og andre øyer i Stillehavet hvor det har blitt innført. Hvis du velger å vokse en Schefflera i disse områdene, avskåret blomster før de blomstrer for å hindre at anlegget fra forming frø, som fuglene spise og lett distribuerer.