Hovudside

Hvordan dyrke tomater innendørs med kunstig lys

by Walther

Hvordan dyrke tomater innendørs med kunstig lys

Å ha friske tomater året rundt, vil du trenger for å vokse tomater innendørs for en del av året siden tomater trenger 12 til 16 timer med sollys og trenger temperaturer mellom 65 og 85 grader Fahrenheit å vokse skikkelig. I vintermånedene, vil selv innendørs voksende kreve minst noen kunstig lys siden det ikke er nok dagslys timer.

Bruksanvisning


•  Legg jord i potten. Bruk en kvalitet gjødsel som er vannløselige.

•  Plant din tomatplante i jorda. Grav et hull ca 1 til 2 inches i jorden og legg tomatplante i jorda. Legg trådbur inn i jorden, med tomatplante i midten. Dette vil tillate tomatplante å vokse vertikalt i stedet for horisontalt.

•  Plasser tomatplante direkte under kunstig lys. Det kunstige lyset skal være på i 12 til 16 timer hver dag for tomatplante til å vokse effektivt. Lyset bør ikke stå på 24 timer i dag, siden tomatplanter trenger litt tid i mørket. Vanligvis, hvis du slår på kunstig lys når du våkner om morgenen og slå den av før sengetid, vil det være fint. Du kan også bruke en timer for å være sikker på tomatplante får nok lys.

•  Vann din tomatplante to ganger i uken. Du må gi det ca 1/2 til 3/4 tomme av vann hver gang du vanner det.

•  høste dine tomater. Vanligvis vil det ta mellom 54 og 78 dager fra planting for de første tomater å være moden. Høste tomater så snart de er modne for det beste ernæringsmessig verdi. Fortsett til vann og gi lys til tomatplante, siden du bør være i stand til å få flere avlinger fra ett anlegg.

Tips og advarsler


  • I stedet for en gryte eller planter, kan du bruke en stor container i ditt hjem som en bøtte eller plast kar. Du må legge til hull til sidene eller bunnen av beholderen.
  • Mindre tomattyper, som kirsebær eller plomme, vokser best innendørs siden de gir større avlinger og modnes raskere.