Hovudside

Hvordan Gjødsle Vegetabilsk hagejord

by Walther

Hvordan Gjødsle Vegetabilsk hagejord

Voksende grønnsakshager er givende arbeid, men er vanskelig å gjøre i dårlig jord. Finn ut hvilke næringsstoffer din jord behov ved å ta en jordprøve til et laboratorium for analyse. Noen hage forsyne butikkene vil teste jord for deg. Gjødsel er tilgjengelig i en formel som består av tre tall. Hvert tall representerer nitrogen, fosfor og kalium respektfullt. Forskjellige planter har forskjellige krav. Bladgrønnsaker trenger en jord med 12-12-12 nivåer av næringsstoffer, rotgrønnsaker trenger 6-24-24. Finn ut hva hagen din mangler og legge gjødsel for å kompensere for det. Gjødsel er rik på nitrogen, har aske kalium og fosfor, og kompost har generelt en blanding av næringsstoffer.

Bruksanvisning


•  Till gjødsel i jorda etter at hagesesongen er ferdig i høst eller før planting til våren. Tilsett 1 til 2 inches av kompost til hagen og till det på jorden ved hjelp av enten en hånd til eller en motorisert ett. Aldrende gjødsel er også en god gjødsel som kan bli dyrket i hagen. Hvis hagen din ikke renne godt, kan du legge sand for å øke drenering.

•  Påfør en mulch som plenen utklipp til overflaten av hagen når det er etablert. Som mulch begynner å bli dårligere, den næringsstoffer leach i jord og fungere som gjødsel. Tørre plenen utklipp i solen før du legger dem til hagen slik at de ikke vokse mugg. Mulching fungerer godt på flerårige grønnsaker eller planter som har en lang vekstsesong.

•  Påfør en flytende gjødsel til grønnsaker som trenger en ekstra boost av gjødsel. Bruk en kommersielt tilgjengelig flytende gjødsel eller lage din egen, ved hjelp av kompost ingredienser gjennomsyret vann. Hell gjødsel på jord eller spray det på bladene og la den gå i jorda. Denne type gjødsel er ikke så vanlig, men fungerer godt i container hager for planter som trenger ekstra næringsstoffer.