Hovudside

Pink Tickseed Problemer

by Walther

Coreopsis er det vitenskapelige navnet for Tickseed, en sommer blomstrende årlig med tusenfryd-lignende blomster. Coreopsis rosea er den rosa blomstring form av anlegget og er en innfødt tickseed. Anlegget har luftige nesten fjær løvverk med små myke rosa kronblader og en lys gul Corolla. Pink Tickseed kan få opp til to meter høy og litt bredere. En tidlig høst seedheads er en viktig vill fugl mat og det tiltrekker sommerfugler i sommer da i blomst.

Habitat


Pink Tickseed er funnet i våte kystsletter eller sand eller torvområder. Det må ha fuktighet for å trives og spenner over østkysten i Canada. Den vokser i områder med sur jord i full sol eller delvis skygge. Det er hardfør i Jordbruksdepartementet sonene 3 til 8 og dør tilbake i høst for å re-spire om våren. Anlegget spres lett i sitt eget habitat gjennom jordstengler eller fra frø.

Spread


Den raske og lett spredning av Pink Tickseed er et av de primære problemer med anlegget. Den er ideell for en eng eller vill blomst blanding, men hvis du ikke vil at planten overalt du må være årvåken om deadheading så frøet ikke danner. Den gode nyheten om deadheading er det fremmer mer blomstrer. Faktisk, hvis du kutte hele anlegget tilbake til et par inches fra bakken vil ofte gi deg et fall blomst.

Temperatur


Pink Tickseed vil tendere til å få leggy og sparsom når plantet i svært varme omgivelser. Det er behov for kjøligere klima med minimal nedbør. Blomstene vil wilt og ikke holder seg godt når temperaturen stiger over 85 grader Fahrenheit. Hvis den er plantet i sør rotstokker bre og matte, og skaper en skjemmende og rotete plante. Flerårig bør normalt vokser i et kompakt klump men tørke føre spredekreftene og færre blomster og blader.

Skadedyr


Insekter er ikke et stort problem for Pink Tickseed men det får sin andel av bladlus. Siden anlegget har en tendens til å trives i fuktige forhold, andre innbyggerne i fuktig jord tendens til å knaske på anlegget. Snegler vil spise noen blader som er lett tilgjengelig, men sjelden gjøre alvorlig skade fordi det meste av bladverket er høyere på stilkene. Av og til Pink Tickseed vil bli spist av kaniner eller hjort i sesonger uten tilstrekkelig vegetasjon.

Sykdommer


Rosa tickseed frøplanter kan få Boytris sopp som forårsaker demping av. Soppsykdommer er de primære problemer av tickseed på grunn av sin høye behov for fuktighet. Sopp vil vises i varme temperaturer og blomstrer når de støter på fuktighet. De fleste av sykdommene er felles for planter og gjør ingen varig skade, men kan påvirke kosmetikk av tickseed. Pulveraktig og dunete mugg kan begrense permisjon evne til photo og minimere plantens kraft. Andre problemer er blad spot, rust og sykdom på planter.