Hovudside

Typene Nematode Rundorm

by Walther

Typene Nematode Rundorm

Det er 15 000 kjente arter av nematoder, eller rundormer. Mange roundworm arter lå over 200.000 egg hver dag. Mennesker kan bli smittet med rundormer gjennom eksponering til jord.

Identifikasjon


Rundorm legger egg i jord og mennesker kan få i seg de rundormer ved å berøre deres munn med hendene sine før de er vasket. Visse typer rundorm kan komme inn i kroppen gjennom kontakt med huden. Rundorm reise gjennom kroppen til lungene, leveren og andre vitale organer.

Pinworms


Pinworms er også kjent som threadworms. Pinworms er den vanligste typen av rundorm funnet i varmere klima og påvirke barn oftest. Pinworms er vanligvis funnet rundt endetarmen eller i avføringen. Symptomene forbundet med pinworms er kløe rundt anus, søvnløshet og rastløshet.

Ascaris lumbricoides


En annen type av rundorm, Ascaris lumbricoides, er et stort tarmparasitt. Infeksjon med denne type rundorm er oftest funnet i områder med tropisk klima og i beboere med dårlig hygiene. Symptomer på Ascaris lumbricoides infeksjon inkluderer smerter i magen, hoste, pustevansker og intestinal blokkeringer. Nærværet av mange av disse rundormer kan føre til lungebetennelse.