Hovudside

Hvordan Plant en Cherry Tree

by Walther

Hvordan Plant en Cherry Tree

Kirsebærtrær er en vakker og praktisk tillegg til enhver verftet. Selv om de er relativt delikat og sjelden leve for mer enn 20 år, de fleste føler at de er vel verdt den ekstra omsorg som de trenger fordi de er så vakre og gi slike velsmakende frukt. Du kan betydelig forlenge levetiden på kirsebærtre samtidig redusere mengden av daglige arbeid som du må investere i den ved å plante den riktig. Litt omtanke og planlegging kan gå en lang vei mot å gjøre treet sunnere og mer produktiv.

Bruksanvisning


Hvordan Plant en Cherry Tree


•  Velg et område som får rikelig med sollys. Kirsebærtrær elsker sollys. Unngå planting i en nedsenket område hvor vinden og sola ikke får tak i treet.

•  Kontroller at jorda er moderat syrlig og godt drenert. Du må kanskje bruke gjødsel som er spesialdesignet for kirsebærtrær om jord er naturligvis surt. Hvis du ikke vet hva pH i jord er, ta en prøve til ditt lokale hagesenter og be om hjelp. Jord som er litt forhøyet tendens til å drenere bedre, så hvis du har noen lave åser eller stiger i hagen din, kan dette være et godt nettsted for kirsebærtreet.

•  Unngå områder der kirsebær, fersken eller plomme trær har vokst før. Disse typer trær trenger alle de samme næringsstoffene og jord vil ikke være så bra for treet.

•  Plant tidlig på våren. Kirsebærtrær bør plasseres i bakken så tidlig på våren som mulig, men sent nok til at all risiko for frost er over.

•  Plant treet i et åpent område som gir det minst 20 meter på alle sider. Du må kanskje rydde området hvis det er mye av børste på alle sider. Du kan gjøre dette med en luke whacker eller en hoe.

Tips og advarsler


  • Kirsebærtrær er svært utsatt for en vill plante som heter Choke Cherry. Hvis du plante treet i et område som har nylig blitt ryddet, sørg for at du holder et øye for dette ugresset.